REAL TIME |

Weather Icon
Λιβύη 12 Μαΐου 2020

Το Μαρόκο απορρίπτει την προσφορά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων σχετικά με την υποστήριξη στον Haftar

Το Μαρόκο απορρίπτει την προσφορά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων σχετικά με την υποστήριξη στον Haftar

Ο  Βασιλιάς του Μαρόκο Mohammed VI απέρριψε μία σημαντική πρόταση του Βασιλιά του Abu Dhabi, εν ονόματι Mohamed bin Zayed, η οποία σχετιζόταν με την υποστήριξη του Στρατάρχη Khalifa Haftar. Ως προς αντάλλαγμα της υποστηρίξεως, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα προωθούσαν συμφωνίες πετρελαίου σε ειδικές τιμές, σύμφωνα με τα τοπικά media.

Το Μαροκινό ειδησεογραφικό δίκτυο “Al-Ayyam 24” ενημερώθηκε από στέλεχος των Υπηρεσιών Πληροφοριών πως ο Mohamed bin Zayed προσέφερε στο Μαρόκο την δυνατότητα να αγοράζει Λιβυκό πετρέλαιο με ειδικές τιμές, αλλά και να εμπλακούν οι Μαροκινές Πετρελαϊκές Εταιρείες στον τομέα της εξαγωγής Λιβυκού Πετρελαίου.

Ο αξιωματικός των Εμιράτων ισχυρίστηκε ότι ο διάδοχος του Θρόνου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων προσέφερε γιγαντιαίες συμφωνίες πετρελαίου,” με αντάλλαγμα την υποστήριξη του Μαρόκου στον Haftar”. Ο Βασιλιάς του Μαρόκο έχει απορρίψει πλήρως την προσφορά.

Οι δεσμοί μεταξύ του Μαρόκο και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων επιδεινώθηκαν λόγω αρκετών ζητημάτων, ένα εκ των οποίων είναι και η κρίση της Λιβύης.

Την περασμένη εβδομάδα, το Μαρόκο ανανέωσε την προσήλωσή του στην Συμφωνία του Skhirat που υπεγράφη στα τέλη του 2015 στο Μαρόκο. Εν παραλλήλω ο Haftar κήρυξε την συμφωνία που επετεύχθη (με την διαμεσολάβηση του ΟΗΕ) ως ”ένα γεγονός που ανήκει στο παρελθόν” και δεσμεύτηκε να ενδυναμώσει τον στρατιωτικό κλοιό του με σκοπό να καταλάβει την Τρίπολη.

Μετάφραση Χωριανόπουλος Άγγελος

πηγή: www.libyaobserver.ly

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube