REAL TIME |

Weather Icon

Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια με τον υπ. Εξωτερικών του Ισραήλ: Τι συζήτησαν

Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια με τον υπ. Εξωτερικών του Ισραήλ: Τι συζήτησαν

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Νίκος Δένδιας με τον νέο υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, Γκάμπι Ασκενάζι.

Για τις σχέσεις Ελλάδας και Ισραήλ συζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον νέο υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, Γκάμπι Ασκενάζι.

Ο κ. Δένδιας συνεχάρη τον Ισραηλινό ομόλογό του για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων.

Επί τάπητος βρέθηκε η ολοένα αναπτυσσόμενη στρατηγική σχέση Ελλάδας και Ισραήλ, καθώς και η περιφερειακή συνεργασία, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ) επικαλούμενο διπλωματικές πηγές.

Επιπλέον, συζητήθηκαν ο προγραμματισμός του επόμενου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ, καθώς και συναντήσεων τόσο στο πλαίσιο του τριμερούς σχήματος Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, καθώς και του σχήματος 3+1, με τη συμμετοχή των ΗΠΑ.

Οι δύο υπουργοί συζήτησαν, επίσης, για τον τουρισμό μεταξύ των Ελλάδας και Ισραήλ καθώς έχουν παρόμοια επιδημιολογικά δεδομένα.

Η επικοινωνία των δύο υπουργών πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερο θερμό κλίμα και επαναβεβαίωσε τους ισχυρούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Πηγή: Σπούτνικ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube