Weather Icon

Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια – Λαβρόφ για πανδημία, διμερή θέματα

Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια – Λαβρόφ για πανδημία, διμερή θέματα

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον ομόλογό του της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ είχε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, αναφορικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας, οι δύο Υπουργοί αντήλλαξαν απόψεις και εμπειρίες σχετικά με τους χειρισμούς που απαιτήθηκαν ενώ ο Ν. Δένδιας ευχαρίστησε τον κ. Λαβρόφ για τη βοήθεια που παρέσχε στις προσπάθειες επαναπατρισμού Ελλήνων πολιτών από τη Ρωσία.

Στο διμερές πλαίσιο, κατά τις ίδιες πηγές, ο Ν. Δένδιας αναφέρθηκε στις μακροχρόνιες σχέσεις φιλίας και συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας-Ρωσίας, τονίζοντας τη σημασία του Κοινού Σχεδίου Δράσης στην εμβάθυνση και περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων αυτών, τόσο στο πολιτικό, όσο και στο οικονομικό και πολιτιστικό επίπεδο.

Περαιτέρω, τονίσθηκε η σημασία των τουριστικών ροών από τη Ρωσία προς την Ελλάδα και η θετική επίδρασή τους στις σχέσεις μεταξύ των λαών μας.

Τέλος, οι δύο Υπουργοί είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις επί σειράς περιφερειακών ζητημάτων, με έμφαση στις εξελίξεις στη Συρία και τη Λιβύη.

Καθημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube