REAL TIME |

Weather Icon

Θρασύτατες απειλές Τσαβούσογλου, για νέο κύμα εισβολής αλλοδαπών – Εκβιάζει Ελλάδα και Ε.Ε.

Θρασύτατες απειλές Τσαβούσογλου, για νέο κύμα εισβολής αλλοδαπών – Εκβιάζει Ελλάδα και Ε.Ε.
O Τούρκος υπουργός Εξωτερικών  χαρακτήρισε «απάνθρωπη» τη συμπεριφορά της Ελλάδας κατά των προσφύγων και των μεταναστών που έσπευσαν να περάσουν τα σύνορα
Τη στιγμή που στην Τουρκία, o Recep Tayyip Erdogan, έχει έρθει αντιμέτωπος με έντονες αντιδράσεις για τον χειρισμό της πανδημίας του κορωνοϊού αλλά και τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων και νεκρών, συνεχίζει να τραβάει το σχοινί με την Ελλάδα.
Τούρκοι αξιωματούχοι έχοντας τις ευλογίες του προέδρου της χώρας προβαίνουν σε δηλώσεις που δυναμιτίζουν το κλίμα όσον αφορά τόσο την Ελλάδα όσο και την Ευρώπη.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Mevlut Cavusoglu, δήλωσε πως τα σύνορα της Τουρκίας παραμένουν ανοιχτά για όσους πρόσφυγες και μετανάστες θέλουν να φύγουν για την Ευρώπη.
«Έτσι κι αλλιώς ακόμη και τώρα η πολιτική μας των ανοιχτών συνόρων συνεχίζεται», δήλωσε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, που προέβλεψε ότι το προσφυγικό/μεταναστευτικό θα ταλανίζει για τουλάχιστον άλλα 10 χρόνια την περιοχή.
Μάλιστα, ο Cavusoglu χαρακτήρισε «απάνθρωπη» τη συμπεριφορά της Ελλάδας κατά των προσφύγων και μεταναστών που έσπευσαν στα σύνορα για να περάσουν στην Ευρώπη κι έκανε λόγο για διπλά στάνταρτς και ανοχή της Ευρώπης απέναντι στην παραβίαση των δικαιωμάτων των προσφύγων.

«Όποιος θέλει, μπορεί να φύγει φυσικά.
Εμείς δεν προβάλαμε κανένα εμπόδιο, αλλά λόγω της πανδημίας βέβαια οι άνθρωποι δεν πάνε προς τα κει, η διαδικασία πήγε λίγο πίσω.
Από την άλλη πλευρά, η απάνθρωπη συμπεριφορά της Ελλάδας στα σύνορα και τα στραβά μάτια της Δύσης σε αυτή, έδειξαν πραγματικά τα διπλά στάνταρντς που ισχύουν στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων των προσφύγων».

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube