REAL TIME |

Weather Icon
Αιγαίο , Τουρκία 22 Μαΐου 2020

«Θερμό» καλοκαίρι περιμένουν στο ελληνικό επιτελείο – Παροξυσμός τουρκικής προκλητικότητας

«Θερμό» καλοκαίρι περιμένουν στο ελληνικό επιτελείο – Παροξυσμός τουρκικής προκλητικότητας

Ξεπερνούν τις 300 πλέον οι υπερπτήσεις πάνω από Ελληνικά νησιά μέσα στο 2020 έπειτα από τις 15 χθεσινές, οι οποίες μάλιστα χαρακτηρίστηκαν και από ιδιαίτερη επιθετικότητα των γειτόνων. Μόλις τέσσερα Τουρκικά μαχητικά επιχείρησαν να κάνουν άνω κάτω το Αιγαίο πετώντας ακόμα και πάνω από μεγάλα κατοικημένα νησιά, όπως η Χίος και η Λέσβος αλλά και για πρώτη φορά πάνω από το νησί της Πάτμου.

Η μεγαλύτερη όμως πρόκληση ήταν η νέα υπέρπτηση πάνω από τη Λήμνο όπου βρίσκεται η 130 Σμηναρχία Μάχης που φιλοξενεί μαχητικά επιφυλακής της Πολεμικής Αεροπορίας και σε ύψος 5000 ποδών δηλαδή χαμηλότερα από τα δύο χιλιόμετρα. Για δεύτερη φορά τις τελευταίες εβδομάδες η Τουρκική αεροπορία επιλέγει να στείλει τα μαχητικά της πάνω από το Ελληνικό αεροδρόμιο από το οποίο F-16 της HAF βρίσκονται σε 24ωρη κατάσταση Readiness.

Η επιλογή της Άγκυρας να προχωρά σε μαζικές πλέον υπερπτήσεις πάνω από Ελληνικά νησιά συνδέεται άμεσα με την παράλογη απαίτησή της να μην πετούν στο Ανατολικό Αιγαίο Ελληνικά μαχητικά και κυρίως πάνω από νησιά τα οποία οι Τούρκοι επιθυμούν να αποστρατικοποιηθούν.

Το σχέδιο της Τουρκικής αεροπορίας είναι προκλητικό αλλά ξεκάθαρο και βασίζεται σε πολιτική απόφαση των γειτόνων να εντείνουν την πίεση απαιτώντας από τα Ελληνικά φτερά να μην πετούν και να μην εκπαιδεύονται στο Ανατολικό Αιγαίο.

Σχεδόν κάθε φορά λοιπόν που Ελληνικά μαχητικά κατευθύνονται Ανατολικά για να εκτελέσουν είτε εκπαίδευση στον αέρα είτε σενάρια συνεκπαίδευσης με πλοία του Στόλου αλλά και χερσαίες δυνάμεις πάνω από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου η Τουρκική αεροπορία απογειώνει ένα ή δύο ζεύγη αεροσκαφών με σαφείς εντολές να προχωρήσουν σε προσχεδιασμένες υπερπτήσεις. Και μάλιστα το τελευταίο διάστημα όχι πάνω από βραχονησίδες ή από μικρότερα νησιά αλλά πάνω από Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λήμνο και Ρόδο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube