REAL TIME |

Weather Icon

Θαύμα, τώρα είδε και το Spiegel το πραγματικό πρόσωπο της Τουρκίας: Τούρκοι στρατιώτες άνοιξαν πυρ κατά της Frontex στον Έβρο

Θαύμα, τώρα είδε και το Spiegel το πραγματικό πρόσωπο της Τουρκίας: Τούρκοι στρατιώτες άνοιξαν πυρ κατά της Frontex στον Έβρο
Μπορεί οι Τουρκία να έχει απομακρύνει τους πρόσφυγες και μετανάστες από τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο λόγω της πανδημίας του κορoναϊού, ωστόσο συνεχίζει ακόμη να προκαλεί «επεισόδια» στην περιοχή και να παίζει επικίνδυνα παιχνίδια

Μπορεί οι Τουρκία να έχει απομακρύνει τους πρόσφυγες και μετανάστες από τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο λόγω της πανδημίας του κορoναϊού, ωστόσο συνεχίζει ακόμη να προκαλεί «επεισόδια» στην περιοχή και να παίζει επικίνδυνα παιχνίδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το περιοδικό Spiegel, λίγο μετά τις 7:00 το απόγευμα της Τρίτης, δυο γερμανοί αστυνομικοί της Frontex μαζί με έλληνα συνάδερφο τους, περιπολούσαν σε μία περιοχή δίπλα στον ποταμό Έβρο, η οποία αποτελεί χώρο ευθύνης της ελληνικής πλευράς, όταν δέχτηκαν πυροβολισμό από την τουρκική πλευρά.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, Τούρκοι σημάδεψαν με τα όπλα τους τους Γερμανούς της Frontex και έλαβε χώρα τουλάχιστον ένας πυροβολισμός. Άγνωστο είναι πάντως πού κατέληξε η σφαίρα.

Επιβεβαιώνει η Γερμανία

Το Spiegel, που επικαλείται εσωτερικό έγγραφο της Frontex, αναφέρει πως δεν υπήρξε τραυματισμός και ότι το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών επιβεβαίωσε το συμβάν, που έλαβε χώρα την Τρίτη κοντά στο Τυχερό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γερμανός συνοριοφύλακας που άκουσε τον πυροβολισμό από την τουρκική πλευρά καλύφθηκε. Μετά, κοιτώντας με κυάλια, είδαν έναν τούρκο στρατιώτη να σημαδεύει με όπλο προς την ελληνική πλευρά και να κάνει χειρονομία με το δάχτυλο.

Λίγο αργότερα, άλλοι έξι τούρκοι εμφανίστηκαν, σημαδεύοντας με τα όπλα τους προς τους γερμανούς και τους έλληνες συνοριοφύλακες στην περιοχή.

Όπως αναφέρει το Spiegel, οι ελληνικές αρχές έχουν καταγράψει το συμβάν, ενώ η τουρκική κυβέρνηση δεν προέβη σε σχόλια την Πέμπτη.

Επιβεβαίωση και από τους Συνοριοφύλακες

Τα πυρά τούρκων στρατοχωροφυλάκων που δέχτηκε πεζή περίπολος της Frontex επιβεβαιώνει και ο πρόεδρος Συνοριοφυλάκων Έβρου, Βαλάντης Γιαλαμάς.

«Προχτές τέτοια ώρα περίπου (σ.σ. μετά τις 19.30 μ.μ.), πεζή περιπολία της Frontex που αποτελούταν από έναν Έλληνα αστυνομικό και δύο Γερμανούς βρισκόταν στο ποτάμι, στην περιοχή Τυχερό και έκανε έλεγχο σε ένα σημείο. Στη μέση του ποταμού Έβρου ήταν μία τουρκική λέμβος με στρατοχωροφύλακες, ενώ και στην όχθη απέναντι, δηλαδή στην τουρκική πλευρά ήταν στρατοχωροφύλακες. Κάποιος από αυτούς που ήταν στην όχθη τους πυροβόλησε και ο δικός μας -μαζί με τους Γερμανούς- καλύφθηκαν και όταν σηκώθηκαν για να αποχωρήσουν από την περιοχή, συνέχισαν να τους σημαδεύουν» περιέγραψε ο κ. Γιαλαμάς, μιλώντας στο πρακτορείο Sputnik.

Οι συνοριοφύλακες και η περίπολος της Frontex δεν γνωρίζουν εάν τα πυρά ήταν κανονικά ή αβολίδοτα, ενώ όπως επισημαίνουν, σημασία έχει ότι οι τούρκοι στρατοχωροφύλακες πάτησαν την σκανδάλη.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube