Weather Icon
Ισραήλ , Συρία 4 Μαΐου 2020

Τα Ισραηλινά Στρατεύματα σφυροκόπησαν αεροπορική βάση στην Συρία-Ενισχύουν τις δυνατότητες δικτυοκεντρικού πολέμου οι Ισραηλινοί

Τα Ισραηλινά Στρατεύματα σφυροκόπησαν αεροπορική βάση στην Συρία-Ενισχύουν τις δυνατότητες δικτυοκεντρικού πολέμου οι Ισραηλινοί

Δαμασκός -Η ιδιωτική εταιρεία πληροφόρησης, ImageSate, δημοσίευσε σειρά δορυφορικών εικόνων στις οποίες φαίνονται τα απομεινάρια  της κατεστραμένης Συριακής βάσης, έπειτα από ισραηλινούς βομβαρδισμούς που προκλήθησαν στις 27 Απριλίου.

Μία από αυτές τις εικόνες δείχνει τα πλήγματα στην αεροπορική βάση Shairat, στην περιοχή Homs, η οποία κατεστράφει έπειτα από βομβαρδισμούς στις 31 Μαρτίου. Σύμφωνα με τις εικόνες, η αεροπορική επιδρομή κατέστρεψε Συριακό εξοπλισμό πλοήγησης και ραντάρ, αφήνοντας στο σημείο μεγάλους κρατήρες λόγω των βομβαρδισμών. Σύμφωνα με την εταιρεία όλες οι ζημιές διορθώθηκαν και η βάση ξαναλειτούργησε έπειτα από δύο εβδομάδες.

Σύμφωνα με αμυντικούς αναλυτές, η βάση φιλοξενούσε τουλάχιστον 6 μαχητικά MiG-29 τα οποία θεωρούνται απειλή για τα Ισραηλινά F-16, ιδιαίτερα όταν πετάνε πάνω από τα υψίπεδα του Γκολάν.

Μία άλλη σειρά εικόνων δείχνει βομβαρδισμούς στην στην περιοχή  ​​Al-Sukhah της Συρίας. Η αεροπορική επίθεση φαίνεται να ισοπέδωσε τις μισές Συριακές αποθήκες κατά μήκος του δρόμου προς την Παλμύρα. Η εταιρεία ImageSat ισχυρίστηκε πως οι αποθήκες χρησίμευαν για την φύλαξη προηγμένων πυραύλων του Συριακού Στρατού.

Η εταιρεία επίσης αποδέσμευσε φωτογραφίες οι οποίες απεικονίζουν το κατεστραμμένο αεροδρόμιο Al Mazze κοντά στην Δαμασκό. 

Η Συριακή κυβέρνηση κατηγόρησε το Ισραήλ για τους βομβαρδισμούς. Το Τελ Αβίβ δεν σχολίασε την είδηση, άφησε μόνο ένα υπονοούμενο δηλώνοντας πως ίσως βρίσκεται πίσω από αυτήν. Στο παρελθόν ο Ισραηλινός Στρατός έχει αναλάβει πολλές φορές την ευθύνη για παρόμοιες επιθέσεις. Ισχυριζόταν πως στόχευε τα φιλοϊρανικά στρατεύματα που σταθμεύουν στη Συρία.

Σχόλιο: Όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενη ανάρτηση του infognomonpolitics το σχέδιο του αιώνα μεταξύ ΗΠΑ και Ισραήλ φαίνεται να δείχνει τα πρώτα του αποτελέσματα. Το Ισραήλ πλέον έχει το ελεύθερο από τις ΗΠΑ να διαχειριστεί μόνο του το πρόβλημα των Παλαιστινίων αλλά και του Ιρανικού Διαδρόμου που καταλήγει στην Μεσόγειο, ξεκινώντας από το Ιράν, περνώντας ανάμεσα από την Συρία, το Ιράκ και το Λίβανο και καταλήγοντας στην Μεσόγειο. Παρακάτω ακολουθεί η φωτογραφία του αεροδρομίου μετά τους βομβαρδισμούς.

Όπως φαίνεται και από την εικόνα οι βομβαρδισμοί διεξήχθησαν σε μεγάλο στρατηγικό βάθος εντός της αεράμυνας του Συριακού αεροδρομίου, γεγονός που υποδηλώνει πως πιθανότατα πριν την επιχείρηση η αεράμυνα είχε αδρανοποιηθεί μέσω κυβερνοεπίθεσης. Άξιο αναφοράς είναι πως τα Ισραηλινά F-35 έχουν δυνατότητες αναμετάδοσης του ηλεκτρονικού σήματος που χρειάζεται για να επιτευχθεί μία τέτοιου είδους δικτυοκεντρική επίθεση.

Μετάφραση Σχόλιο Χωριανόπουλος Άγγελος

πηγή:  yandex.ru

 

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube