Weather Icon
Συρία , Τουρκία 6 Μαΐου 2020

Τα Ισλαμιστικά Τάγματα της Συρίας αρνούνται να στείλουν δυνάμεις στην Λιβύη

Τα Ισλαμιστικά Τάγματα της Συρίας αρνούνται να στείλουν δυνάμεις στην Λιβύη

Πηγές τους Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων SOHR ενημερώνουν πως αρκετές οργανώσεις ισλαμικών πολιτοφυλακών, όπως η “Sultan Murad”, αρνούνται να υποστηρίξουν τα Τουρκικά στρατεύματα στα εμπόλεμα πεδία. Περισσότερα από 700 μέλη της οργάνωσης “Sultan Murad” έχουν αρνηθεί την πρόταση από μέρους Τουρκίας, σχετικά με την συμμετοχή τους σε ένοπλο αγώνα.

Σύμφωνα με το SOHR, αρχηγοί των τάξεων της οργάνωσης “Sultan Murad” μαζί με αρκετούς μαχητές της οργάνωσης διαμαρτύρονται για την Τουρκική πολιτική την οποία ακολουθεί η φατρία τους, καθώς τους καλούν να συμμετάσχουν σε μάχες στην περιοχή της Λιβύης στο πλευρό της κυβέρνησης του Al-Sarraj. Οι ανεξάρτητοι διοικητές αντεπιτίθενται συνεχώς στις πρακτικές και στα κελεύσματα του Sultan Mura.

Αξίζει να σημειωθεί πως ορισμένα ισλαμικά τάγματα αποσύρθηκαν από τις πρώτες γραμμές της μάχης στις οποίες εδράζοντο και έδωσαν νέα εδάφη στον Συριακό Στρατό SDF, στην επαρχία Ras Al-Ain αλλά και νοτιοδυτικά της Al-Hasakah.

Μετάφραση Χωριανόπουλος Άγγελος

πηγή: www.syriahr.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube