REAL TIME |

Weather Icon

Τα γεράκια αγαπούν τους περιορισμένους

Τα γεράκια αγαπούν τους περιορισμένους

Αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για μέτρα «έκτακτης υγειονομικής κατάστασης» στη γαλλική Γερουσία.

του Israël Adam Shamir.
Υπάρχουν άνθρωποι που τους αρέσει η απομόνωση. Αρέσκονται να χτίζουν φράχτες γύρω τους. 
Ο Εβραίος δισεκατομμυριούχος David Geffen είναι ένας από αυτούς. Δημοσίευσε την παρακάτω φωτογραφία του σκάφους του στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης λέγοντας “Απομονωμένος στις Γρεναδίνες για να αποφύγω τον ιό, ελπίζω ότι όλος ο κόσμος είναι ασφαλής”. Είναι σίγουρα  διαφορετικό από τον δικό μας  κατ’ οίκον περιορισμό, και δεν έχει καμία ομοιότητα με την απομόνωση  που επιβάλλεται σε μια πενταμελή οικογένεια που ζει σε παραγκούπολη ή σε μικρό  δυάρι. Αλλά οι πολύ πλούσιοι άνθρωποι το συνηθίζουν. Ποτέ δεν πάνε στο Ikea. Όλα όσα αγοράζουν παραδίδονται κατ’ οίκον. Ταξιδεύουν με ιδιωτικό τζετ. Δεν κάνουν ποτέ  χειραψία με έναν ξένο. Ζουν σε κλειστές κατοικίες. Ζουν σε εθελούσια απομόνωση.
Για αυτούς, ο γενικευμένος κατ’ οίκον περιορισμός σημαίνει νέα ευημερία. Εάν φτάσατε στο τελευταίο σας ευρώ, πιθανότατα θα χαρείτε να μάθετε ότι οι Αμερικανοί  δισεκατομμυριούχοι πρόσθεσαν 280 δισεκατομμύρια δολάρια στους λογαριασμούς τους χάρις στον δικό σας περιορισμό και ότι τώρα αξίζουν 3,3 τρισεκατομμύρια. Λατρεύουν τόσο πολύ τον περιορισμό που θεωρούν τους αντιπάλους υποστηρικτές της λευκής υπεροχής και «Ναζί», τη χειρότερη ετικέτα που μπορούν να φανταστούν.
Η υγειονομική κατάσταση έκτακτης ανάγκης, παραείναι πολύ καλή για όσους έχουν την ευθύνη των πληθυσμών. Βιάζουν να ψηφίσουν κανονισμούς, να αρπάξουν γαίες, να σχηματίσουν κυβερνήσεις, να δημιουργήσουν την «νέα κανονικότητα», να εξαλείψουν τα δικαιώματά μας, όλα χρησιμοποιώντας τον ιό ως δικαιολογία. Παρόλο που η εποχική θνησιμότητα πολλών χωρών έχει πέσει κάτω από τους αριθμούς του περασμένου έτους, μας απειλούν ήδη με ένα δεύτερο κύμα. Ως εδώ και μη παρέκει , έγραψα πριν από δεκαπενθήμερο, αλλά εξακολουθεί να μην είναι αρκετό για μερικούς. Ο κόσμος εξέρχεται αργά, πολύ αργά, από την εποχή των παγετώνων του περιορισμού, επειδή υπάρχουν δυνάμεις που θέλουν το πάρτι να συνεχίσει για πάντα. Όποιες και αν είναι οι ιατρικές ενδείξεις και αντενδείξεις: οι στόχοι είναι πολιτικοί.
Η ιατρική πλευρά της κρίσης του Κορωνοϊού δεν είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή. Γνωρίζουμε τώρα ότι ο ιός έχει φύγει για να μείνει μαζί μας, καμία χώρα δεν θα μπορεί να του ξεφύγει για πάντα. Με ή χωρίς περιορισμό, υπάρχουν άνθρωποι που θα πεθάνουν, αλλά τουλάχιστον ας μπορούν να πεθάνουν με ελευθερία. Πάρτε την περίπτωση του Ηνωμένου Βασιλείου. Έσπευσαν σε περιορισμό μετά από συμβουλές του Δρ Ferguson. Τώρα έχουν περισσότερους θανάτους από τη Σουηδία που δεν είχε καθόλου περιορισμό (Ηνωμένο Βασίλειο – 384 θάνατοι ανά εκατομμύριο, Σουηδία – 244 θάνατοι ανά εκατομμύριο).  Επιπλέον, η Βρετανία βιώνει τώρα μια σοβαρή ύφεση, τη χειρότερη των 300 ετών, σύμφωνα με την Τράπεζα της Αγγλίας, μια άμεση συνέπεια του περιορισμού
Η Βρετανική κυβέρνηση δεν έπρεπε να είχε ακούσει τον περιβόητο Δρ Ferguson. Έχει κάνει λάθος πολλές φορές στο παρελθόν και εξακολουθεί να κάνει λάθος σήμερα. Κοιτάξτε τον κατάλογο των προηγούμενων συστάσεων του:
Το 2002, ο Φέργκιουσον προέβλεψε 150.000 θανάτους από την ασθένεια των τρελών αγελάδων, αλλά υπήρχαν μόνο 177 θάνατοι.
Το 2005, ο Ferguson ισχυρίστηκε ότι έως και 200 ​​εκατομμύρια άνθρωποι μπορούσαν να υποκύψουν στη γρίπη των πτηνών, αλλά μόνο 282 άτομα πέθαναν από την ασθένεια παγκοσμίως μεταξύ του 2003 και του 2009.
Το 2009, ο Φέργκιουσον και η αυτοκρατορική του ομάδα (London Imperial College) προέβλεψαν ότι η γρίπη των χοίρων θα σκότωνε 65.000 ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στο τέλος, η γρίπη των χοίρων σκότωσε 457 άτομα.

Γιατί οι Βρετανοί επέλεξαν για οδηγό τους αυτόν τον ψεύτικο προφήτη της κακιάς ώρας; Για τον ίδιο λόγο που άλλες ευρωπαϊκές χώρες μπήκαν στον χορό των lockdown , καταστρέφοντας τις δικές τους βιομηχανίες και προκαλώντας αγωνία για εκατομμύρια ανθρώπους: πείστηκαν ή πιέστηκαν από την παγκόσμια κοινοπραξία των φιλελεύθερων μέσων, το εργαλείο των Deep Pockets, των γερακιών με τις βαθιές τσέπες.

Γιατί αρνήθηκε να υποκύψει η Σουηδία; Ήταν τυχεροί. Τα φιλελεύθερα μέσα στη Σουηδία επικεντρώνονται κυρίως στα χέρια της οικογένειας Bonnier. Είναι εξαιρετικά πλούσιοι και ισχυροί. Τους αρέσει να υπογραμμίζουν την εβραϊκή καταγωγή τους, τουλάχιστον από το 1944, όταν το έκαναν για να σβήσουν τα ίχνη της συνεργασίας τους με τη ναζιστική Γερμανία.  Από τότε. κάθε φορά που καταδικάζονται για τον έλεγχο του  80% του σουηδικού γραπτού τύπου, οι Bonniers φωνάζουν για αντισημιτισμό και οι επικριτές διαλύονται στη ντροπή. Ησυχάστε, οι εφημερίδες και τα περιοδικά των Bonnier ζήτησαν πράγματι τον περιορισμό κατ’ οίκον της χώρας.
Μόνο που, ο γραπτός τύπος δεν έχει πλέον τόσο επιρροή στη Σουηδία, σε σύγκριση με την τηλεόραση. Πριν από μερικά χρόνια (2005-2007), οι πονηροί Bonniers αγόρασαν το TV4 για μερικά λεπτά του ευρώ, στα πλαίσια του συνηθισμένου σχεδίου μεγάλων αχρείων ιδιωτικοποιήσεων. Πέρυσι, υπέκυψαν στην απληστία και το πούλησαν στο κράτος (μέσω δημόσιας εταιρείας) με τεράστιο κέρδος. Η συμφωνία συνήφθη τον Δεκέμβριο του 2019. Και ξαφνικά, η κρίση του ιού εξέπληξε τα φιλελεύθερα μέσα χωρίς να έχουν διαθέσιμο το δικό τους τηλεοπτικό κανάλι, και το κράτος νίκησε τα έντυπα μέσα χρησιμοποιώντας τη δύναμη του TV4. Αυτός είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο η Σουηδία κατάφερε να εμμείνει στο ελεύθερο μοντέλο ελέγχου ασθενειών της, χωρίς κατ’ οίκον περιορισμό.
Δεν ήταν εύκολο, καθώς. η πίεση στη Σουηδία ήταν εξαιρετικά δυνατή. Τα κύρια μέσα ενημέρωσης   δημοσίευσαν χιλιάδες άρθρα στα οποία προέβλεπαν ότι οι Σουηδοί θα πέθαιναν μαζικά εξαιτίας του ιού. Οι Σουηδοί κατηγορήθηκαν ότι θυσίασαν τους   ηλικιωμένους. Τίποτα απ΄ αυτά δεν ήταν αλήθεια, αλλά από πότε προβάλλεται η αλήθεια με τον προπαγανδιστικό μηχανισμό; Σήμερα, ενώ οι γείτονες της Σουηδίας αρχίζουν αργά να ανοίγουν τα σχολεία τους, μπορούμε να πούμε ότι η Σουηδία έκανε τη σωστή επιλογή. Ακόμα και ο αυστηρός Π.Ο.Υ. το παραδέχτηκε: “Η Σουηδία αντιπροσωπεύει ένα μοντέλο για το μέλλον … αν θέλουμε να επιστρέψουμε σε μια κοινωνία στην οποία δεν έχουμε περιορισμό”. 
Ακόμη και η κύρια φιλελεύθερη ισραηλινή εφημερίδα  Haaretz δημοσίευσε ένα μακρύ άρθρο από τον ιολόγο Eyal Shahar, με τίτλο “Η Σουηδία αποδεικνύει ότι ο κόσμος πήρε λάθος πορεία”. Πρέπει να έχουμε κατά νου ότι το Ισραήλ βίωσε πολύ αυστηρούς  περιορισμούς. Ακόμα και  οι New York Times  δημοσίευσαν ένα άρθρο του Tom Friedman που υπονοεί  ότι θα έπρεπε να ακολουθήσαμε το σουηδικό μοντέλο.
Οι Σουηδοί ειδικοί πιστεύουν ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος να νικηθεί ο ιός: πρέπει να συνηθίσουμε να ζήσουμε μαζί του για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς ζούμε με άλλους ιούς. Ο περιορισμός είναι απαράδεκτος για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα. Δεν μπορεί παρά μόνο να καθυστερήσει τη συνάντησή μας με τον ιό, εκτός εάν μπορείτε να αποσυρθείτε από την κοινωνία όπως ο Χάουαρντ Χιουζ. Πρέπει λοιπόν να συνεχίσουμε να ζούμε χωρίς να καταφεύγουμε σε ακραία μέτρα όπως ο περιορισμός.
Ωστόσο, στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως και στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα φιλελεύθερα μέσα είναι πανίσχυρα. Ανήκουν στις «βαθιές τσέπες» που είναι εξίσου ισχυρές με το βαθύ κράτος. Η καταστροφή των οικονομιών, η ανεργία και η ύφεση είναι όλοι θετικοί παράγοντες για τους Deep Pockets. Οι κυβερνήσεις θα αναγκαστούν να δανειστούν ή να πουλήσουν περιουσιακά στοιχεία και τα γεράκια είναι γρήγοροι στο να δανείζουν χρήματα και να αγοράζουν περιουσιακά στοιχεία. 
Σε όλο τον κόσμο, αυτή η ύφεση την οποία προκάλεσαν τεχνητά θα βυθίσει τα κράτη και τους πολίτες σε χρέη, και για τα επόμενα χρόνια, θα επιστρέφουν τα χρήματα που δανείστηκαν με τόκους και ανατοκισμένα από τους Αγγλοαμερικανικούς Deep Pockets .
Υπήρχε ένας άνθρωπος που θα μπορούσε να αποτρέψει αυτό το σχέδιο στο Ηνωμένο Βασίλειο: το όνομά του ήταν Jeremy Corbyn, αλλά, όπως γνωρίζετε, έχασε την ηγεσία του Εργατικού Κόμματος  με την κατηγορία του αντισημιτισμού. Και ο σημερινός πρωθυπουργός, κ. Τζόνσον, αποδέχθηκε το κλείσιμο της πρόσβασης στην ενημέρωση που ζητούσαν οι Deep Pockets.
Τώρα, η κορύφωση του ιού έχει σχεδόν περάσει, όπως συνήθως με τις εποχικές ασθένειες. Ωστόσο, τα τεστ συνεχίζονται για λόγους αυτοεπιβεβαίωσης . Όσο περισσότερα τεστ, τόσο περισσότεροι οι φορείς . Δεν είναι πολύ σημαντικό, ούτε λογικό εξάλλου: η Σουηδία απέφυγε τα μαζικά τεστ. Αλλά συγχύζοντας τους όρους «μολυσμένος», «φορέας» και «άρρωστος», οι λάτρεις της καραντίνας μπορούν να βεβαιώνουν ότι η πανδημία συνεχίζει να εξαπλώνεται. Για να βελτιώσουν τις βαθμολογίες τους, παρέχουν προ-μολυσμένες εξετάσεις. Να γνωρίζετε, καταρχάς, ότι πολλά κιτ των τεστ αποδείχτηκε  ότι είχαν μολυνθεί με τον ιό.
Μάλιστα.  Στην Τανζανία, αποφάσισαν να δοκιμάσουν τα τεστ σε μια κατσίκα, ένα αρνί και μια παπάγια.  Η κατσίκα  και η παπάγια βρέθηκαν θετικές στον κορωνοϊό, σύμφωνα με τα τεστ. Αυτή η ανέκδοτη ιστορία δείχνει ότι χάρη στα τεστ, μπορούν να επεκτείνουν τους περιορισμούς επ’ αόριστον.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι βαθιές τσέπες και το βαθύ κράτος ενώθηκαν στο όνειρό τους να καθαιρέσουν τον πρόεδρο Τραμπ. Απέτυχαν με το RussiaGate, απέτυχαν με την απόπειρα απομάκρυνσής του και η COVID είναι η τελευταία ελπίδα τους. Ισχυρίζονται ότι απέτυχε να σώσει τις Ηνωμένες Πολιτείες από τον ιό, ότι όλοι οι θάνατοι στη Νέα Υόρκη είναι από δικό του λάθος. Ένα πρωτοσέλιδο της Boston Globe  δήλωσε ότι ο Τραμπ έχει “αίμα στα χέρια του” λόγω του κορωνοϊού! Αυτές οι εκστρατείες των μέσων μαζικής ενημέρωσης στοχεύουν στην παράταση των μέτρων με αποτέλεσμα την κατάρρευση της οικονομίας ώστε ακόμα οι αξιοθρήνητοι να αρνηθούν να ψηφίσουν τον Τραμπ στις επόμενες εκλογές του Νοεμβρίου.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η μάχη για άρση ή διατήρηση των περιοριστικών μέτρων είναι ουσιαστικά μια μάχη υπέρ ή εναντίον του Τραμπ, παρότι και τα δύο μέρη χρησιμοποιούν οιονεί ιατρικά επιχειρήματα. Ένας παρατηρητής της πολιτικής στη Γη με βάση τον Άρη θα μπορούσε να υποθέσει ότι οι Φιλελεύθεροι θα ήθελαν το άνοιγμα, ενώ οι Συντηρητικοί θα προτιμούσαν να διατηρήσουν τον περιορισμό. Στην πράξη, είναι το αντίθετο. Οι Φιλελεύθεροι θα ήθελαν το κλείδωμα να διαρκέσει για πάντα. Είναι προφανές ότι οι Φιλελεύθεροι εκπροσωπούν την πλούσια ελίτ και τα άσπρα κολάρα της νέας οικονομίας. Μπορούν να δουλέψουν από το σπίτι, δεν χάνουν ούτε χρήμα ούτε δουλειές όσο διαρκεί η καραντίνα.  Οι “άθλιοι”, κινδυνεύουν πολύ να καταλήξουν στο άχυρο.
Μια λύση θα μπορούσε να είναι η ρήξη της Ένωσης. Δεν υπάρχει πλέον κανένας λόγος να παραμείνουν ενωμένες η Νέα Υόρκη και η Βόρεια Ντακότα, το Κάνσας και η Ουάσιγκτον, επειδή έχουν πολύ διαφορετικές και ανταγωνιστικές τάσεις και φιλοδοξίες. Ορισμένα φιλελεύθερα κράτη θα ήθελαν να παραμείνουν στο όνειρό τους για περιορισμό για πάντα. Άλλα θα προτιμούσαν να απελευθερωθούν από τον ομοσπονδιακό ζυγό. Αυτή η λύση, ορισμένοι την έχουν σκεφτεί εδώ και πολύ καιρό: Οι New York Times κάποτε ρώτησαν τους αναγνώστες τους: “Πώς θα θέλατε να ζήσετε στο νέο έθνος της Νέας Αγγλίας;”, ενώ οι Καλιφόρνιοι και οι Τεξικανοί παίζουν περιοδικά με την ιδέα της ανεξαρτησίας. Εάν ο Τραμπ κερδίσει τον Νοέμβριο, οι Φιλελεύθεροι κινδυνεύουν να χωριστούν, αν ο Τραμπ χάσει, τα κόκκινα κράτη θα μπορούσαν να αποσχιστούν. Μια τέτοια πορεία  θα ήταν μια καλή λύση για τους Αμερικανούς και από τις δύο πλευρές, και θα ήταν μια πολύ καλή λύση για την ανθρωπότητα γενικά, διότι θα εκδήλωνε την κατάρρευση των ονείρων των παγκοσμιοποιητών για Πύργο της Βαβέλ.

Στην πρώην ΕΣΣΔ, η Λευκορωσία και ο πρόεδρός της για όλες τις προκλήσεις, κ. Λουκασένκο, έδειξαν μεγάλη ανεξαρτησία. Αυτή η μάλλον μικρή χώρα δέκα εκατομμυρίων κατοίκων ακολούθησε το σουηδικό μοντέλο με πολύ καλά αποτελέσματα: 13 θάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκων έναντι 21 ανά εκατομμύριο στη γειτονική χώρα, τη κλειδωμένη Πολωνία. Η Λευκορωσία γιόρτασε το Πάσχα με ανοιχτές τις εκκλησίες της και γιόρτασαν την Ημέρα της Νίκης στην Ευρώπη, με τη μοναδική στρατιωτική παρέλαση σε όλο το μετα-σοβιετικό χώρο. Προσεκτικός, ο κ. Πούτιν ενέκρινε το κλείσιμο των εκκλησιών το Πάσχα και ακύρωσε τη στρατιωτική παρέλαση – την αγαπημένη του εκδήλωση για είκοσι χρόνια. Η προνοητικότητα είναι μια καλή αρετή σε έναν ηγέτη, αλλά η τόλμη είναι πιο περισσότερο συναρπαστική και υποσχόμενη.

Στη Ρωσία, είναι ο δήμαρχος της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιανίν, που ηγήθηκε της εκστρατείας κλεισίματος. Τα αυστηρά μέτρα του δεν έχουν επαναληφθεί αλλού στη Ρωσία, παρά τις προειδοποιήσεις του. Στη Μόσχα, χρειάζεται μια άδεια διέλευσης με κωδικό QR για να φύγετε από το σπίτι σας και να χρησιμοποιήσετε τις δημόσιες συγκοινωνίες. Δεν επιτρέπεται να περπατάτε στο δάσος “για να αποτραπούν οι πυρκαγιές”. Ένα άτομο ηλικίας άνω των 65 ετών δεν επιτρέπεται να βγει καθόλου “για να αποτραπεί η μόλυνση”, σαν να μην ήταν πιο πιθανό να πεθάνει από έλλειψη καθαρού αέρα και άσκησης στο μικροσκοπικό διαμέρισμα της σοβιετικής εποχής. Οι οικογένειες δεν επιτρέπεται να περπατούν με τα παιδιά τους, αλλά οι φιλοξενούμενοι εργαζόμενοι από την Κεντρική Ασία επιτρέπεται να εργάζονται στην οικοδομή και αλλού. (Ευτυχώς, η αυστηρότητα των ρωσικών νόμων μειώνεται από τη μόνιμη αδυναμία στην εφαρμογή τους, όπως το είχε υπογραμμίσει ο Ρώσος συγγραφέας Shchedrin πριν από 150 χρόνια).
Ο Sobyanin χρησιμοποιεί επίσης τον αποκλεισμό για το δικό του κέρδος: ξεπερνώντας τις διαβουλεύσεις με τους πολίτες, έχει επιταχύνει ένα μεγάλο κύμα απαλλοτρίωσης και ιδιωτικοποίησης δημοτικής γης που προηγουμένως είχε χρησιμοποιηθεί για ψυχαγωγικούς σκοπούς. Είναι τόσο δραστήριος στην επέκταση των περιορισμών που πολλοί Ρώσοι υποπτεύονται ότι ελπίζει να αντικαταστήσει τον Πούτιν ως αρχηγό του κράτους. (Ο Πούτιν επέτρεψε στους δημάρχους και τους κυβερνήτες να αποφασίσουν μόνοι τους πώς και πότε θα άρουν τους περιορισμούς). Οι Ρώσοι οι οποίοι διαθέτουν συνωμοτικό πνεύμα πιστεύουν ότι ο Πούτιν έχει ήδη χάσει την εξουσία του, κάτι που απέχει όμως μακριά από την αλήθεια. Οι Μοσχοβίτες ίσως να προσπάθησαν να διαμαρτυρηθούν, αλλά ο αποκλεισμός το κατέστησε αδύνατο προς μεγάλη ικανοποίηση των νυν αξιωματούχων.
Αυτό ισχύει και για άλλες χώρες. Μεταξύ των καουμπόηδων και των Ινδών, πολεμήσαμε σκληρά, σφίγγοντας τα δόντια μας, μέχρι που η νταντά παρενέβη και επέβαλε ειρήνη στα νηπιαγωγεία μας. Μήπως παρατηρήσατε ότι με την κρίση του Κορώνας, η τρέχουσα κουλτούρα των επαναστάσεων εξαφανίστηκε ως δια μαγείας; Τα Κίτρινα γιλέκα δεν παρελαύνουν πια στο Παρίσι, οι επαναστάτες στο Χονγκ Κονγκ δεν σπάζουν τα ΑΤΜ.  Στη Βηρυτό, το ισχυρό επαναστατικό κύμα έχει σβήσει. Στη Νότια Αφρική, η κυβέρνηση απαγόρευσε το αλκοόλ και τον καπνό, αλλά χάρη στον περιορισμό, δεν υπήρξαν διαμαρτυρίες. Στην Αγγλία, η αστυνομία σταμάτησε μια ειρηνική διαδήλωση υπέρ του Julian Assange, επειδή ήταν αντίθετη με τους κανόνες καραντίνας. Είναι μια πρόσθετη επιθυμία  να διαρκέσει η κρίση του ιού για τους κυβερνόντες.
Πέρα από αυτά τα πρακτικά και πολιτικά ζητήματα, ο περιορισμός οδηγεί σε έναν νέο τρόπο ζωής, σε μια «νέα κανονικότητα». Όσο περισσότερο διαρκεί το κλείδωμα, τόσο πιθανότερο θα υλοποιηθεί αυτή η τελική λύση.

Τώρα μπορούμε να διακρίνουμε το σχέδιο, όπως σχεδιάστηκε από τους Deep Pockets. Να μας κλειδώνουν σε μεμονωμένα κελιά, επικοινωνώντας μέσω της ηλεκτρονικής. Μαζί και μόνοι ταυτόχρονα. Ούτε γάμος, ούτε οικογένεια, ούτε θρησκεία. Μόνο η τηλεόραση, η διαδικτυακή συνομιλία και δωρεάν πορνό. Όλα τυλιγμένα σε πλαστικό. Η σίτιση, η ιδιωτικοποίηση και τα πάσο θα τερματίσουν τους συνωστισμούς και τη συμφόρηση δρόμων και πάρκων.  Κάθε οδηγός Θα παρακολουθείται, οι μερίδες συσσιτίου θα ελεγχθούν, οι άδειες θα ελέγχοντα, θα ελεγχθεί η επαγγελματική κατάσταση, θα ελεγχθούν οι πολιτικές απόψεις, θα ελέγχεται τακτικά το ποινικό μητρώο, θα ελέγχεται η χρήση του ελεύθερου χρόνου αυστηρά και θα ξανα-ελέγχεται σε πραγματικό χρόνο. Οι καταχρήσεις θα σημειωθούν και θα επηρεάσουν τον μηνιαίο προϋπολογισμό για την μερίδα του οδηγού. Η παρουσία της αστυνομίας θα είναι γενικά αόρατη, καθώς βασίζεται σε τέλη και πρόστιμα για τη διατήρηση της τάξης. Ακόμη και για να οδηγήσετε ένα ποδήλατο θα πρέπει να είστε εγγεγραμμένος ιδιοκτήτης, με ασφάλιση, άδεια και συσκευή παρακολούθησης.

Τέρμα στα ταξίδια. Οι πολύ πλούσιοι θα ανακτήσουν την απόμερη ιδιοκτησία τους στη Βενετία, στη Γαλλική Ριβιέρα και σε όλους τους άλλους ελίτ προορισμούς, που απροσδόκητα χαλάστηκαν από τον μαζικό τουρισμό. Πάλι, οι όμορφες τοποθεσίες θα αναδείξουν  τη γοητεία του 19ου αιώνα. Το ταξίδι είναι πολυτέλεια και οι συνηθισμένοι άνθρωποι δεν αξίζουν τη πολυτέλεια. Προσπάθησαν να μας κρατήσουν μακριά κάνοντας τα ταξίδια όσο πιο δυσάρεστα γίνεται με τα σωματικά ψαξίματα, αλλά δεν ήταν αρκετό. Εάν αυτή η παγκόσμια πανδημία δεν μας σταματήσει, απλά θα μας κόψουν τις τροφές. Θα θέλατε εσείς, ορδές από μεθυσμένους Γερμανούς, αριβιστές Ινδιάνους και αδιαπέραστους Κινέζους να εισβάλουν στις αγαπημένες σας παραλίες και στα κρυμμένα σαλέ σας στο βουνό;  Θα χρειαστούμε βίζα και άδεια για να πάμε παντού και οι φορολογικές δηλώσεις μας θα πρέπει να δικαιολογήσουν πλήρως τα έξοδά μας. Και αν δεν είστε αρκετά πλούσιοι, θα σας αρνηθεί τη βίζα, ακόμα κι αν έχετε αποταμιεύσει για διακοπές στο εξωτερικό, όπως το κάνουν οι ελίτ.
Αυτή η τάση υπάρχει και στη Ρωσία. Οι Ρώσοι σταμάτησαν να εκδίδουν διαβατήρια και έκλεισαν τα σύνορα. Ένας Ρώσος πολίτης δεν μπορεί πλέον να πάει στο εξωτερικό. Οι έχοντας διπλή εθνικότητα και οι αλλοδαποί μπορούν να φύγουν, αλλά δεν μπορούν να επιστρέψουν. Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Ζαχάροβα δήλωσε σε συνέντευξή της ότι τα ταξίδια στο εξωτερικό είναι για πλούσια και καλά ενημερωμένα άτομα, όχι για απλούς ανθρώπους που ανησυχούν για το δάνειο τους με υποθήκη (αργότερα ισχυρίστηκε ότι είχε παρεξηγηθεί). Προς το παρόν, αυτή η φιλοδοξία δεν είναι πολύ σχετική, επειδή οι περισσότεροι προορισμοί είναι κλειστοί στην κυκλοφορία. Ούτε δεν επιτρέπεται καν να διασχίσουμε τη γέφυρα μεταξύ Σουηδίας και Δανίας. Θα δούμε αν θα συνεχίζεται…
Βρισκόμαστε τώρα σε ένα ιστορικό σταυροδρόμι. Η επιλογή είναι ανοιχτή και οδηγεί  σε πολλές κατευθύνσεις ανάλογα με τις προσπάθειες που θα κάνουμε σήμερα.  Μπορούμε να καταλήξουμε πλαστικοποιημένες, ελεγχόμενες, ψηφιοποιημένες μη οντότητες. Θα μπορούσαμε να γίνουμε ινδικά χοιρίδια για τα πειράματα εμβολίων του Bill Gates. Μπορεί και να καούμε σε ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα, αλλά μπορούμε, ακόμα,  να γίνουμε ελεύθεροι άνθρωποι. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να είμαστε ελεύθεροι, και ίσως το πιο σημαντικό πράγμα για εμάς είναι να διατηρήσουμε το πλήθος των επιλογών. Να μην υποκύψουμε στην αυτοκρατορία, να παραμείνουμε ελεύθεροι. Πολλά κράτη, διαφορετικοί πολιτισμοί, αυτά είναι σημαντικά και απαραίτητα για τον πλανήτη Γη, όπως και πολλά στεγανά διαμερίσματα είναι απαραίτητα για ένα υποβρύχιο. Όσο διατηρείται αυτή η ποικιλία, θα είμαστε ελεύθεροι να συγκρίνουμε και να αποφασίσουμε τι είναι καλύτερο για εμάς. Μην βάζετε όλα τα αυγά σας σε ένα καλάθι και μόνο.

Το ζήτημα της πίστης – μην διαβάσετε τα ακόλουθα εάν η θρησκεία σας ενοχλεί.

Πέρα από τα γεγονότα και τους επιστημονικούς ισχυρισμούς, υπάρχει η θρησκευτική πτυχή. Το πρώτο θύμα του κλεισίματος ήταν η Εκκλησία  Οπουδήποτε η χώρα ήταν κλειδωμένη, έτσι και οι εκκλησίες. Ακόμα και όταν τα καταστήματα και τα εργοστάσια άνοιξαν ξανά, οι εκκλησίες παρέμειναν κλειστές. Οι πρίγκιπες της Εκκλησίας συνεργάστηκαν στο παγκόσμιο κλείσιμο. Ο Πάπας της Ρώμης γιόρτασε το Πάσχα μόνος στον Άγιο Πέτρο, οι πατριάρχες της Μόσχας, της Κωνσταντινούπολης και της Ιερουσαλήμ γιόρταζαν το Πάσχα τους χωρίς πιστούς. Οι Μουσουλμάνοι κάνουν το ίδιο: Η Μέκκα είναι κλειστή, η Μεδίνα είναι κλειστή, η Αλ Άκσα της Ιερουσαλήμ είναι κλειστή. Το Πάσχα και το Ραμαζάνι πέρασαν χωρίς ανθρώπους, λες και η θεϊκή υπηρεσία ήταν εξίσου σημαντική με το μπέιζμπολ…
Είναι πιθανώς η μεγαλύτερη επιτυχία του Σατανά μετά τη Σταύρωση. Είναι η μεγάλη αποστασία, όπως είχε προφητευτεί. Δεν μπορούμε ακόμα να μετρήσουμε το αποτέλεσμα αυτού του μεγάλου γεγονότος, αλλά κάποιοι από αυτούς  που κρύβονται πίσω από τον περιορισμό σίγουρα το γνωρίζουν. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Μπιλ Γκέιτς επέλεξε τον αριθμό 666 για το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας του, ότι ζήτησε να σφραγίσει (τατουάζ) όλους τους ανθρώπους με αόρατη σφραγίδα.
Αλλά δεν είμαστε περιορισμένοι στην ανικανότητα. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης κινητοποιήθηκε από τον πρόεδρο Τραμπ για να υποστηρίξει το άνοιγμα των εκκλησιών. Οι εκκλησίες και οι πιστοί είναι υπάκουοι, ενώ οι εχθροί του είναι θρασείς. Οι πιστοί θα έπρεπε να είναι πιο επίμονοι, εκτός αν δεχτούμε ότι η πίστη μας εξαφανίζεται ή παίρνει μια πολύ μέτρια θέση μαζί με άλλες ψυχαγωγίες. Τα παραδείγματα της Εκκλησίας της Σουηδίας και της Εκκλησίας της Λευκορωσίας αποδεικνύουν ότι ήταν δυνατό να γιορταστεί το Πάσχα. Είναι δικό μας λάθος που δεν συνέβη το ίδιο  παντού.
Η προώθηση του PornHub δηλώνει το καθαρά σατανικά αποτύπωμα του περιορισμού. Η αγάπη μεταξύ άνδρα και γυναίκας, όπως καθιερώθηκε από τον Αδάμ και την Εύα, είναι το πρώτο μεγάλο μυστήριο. Η εβραϊκή Καμπάλα το θεωρεί ως το πιο σημαντικό. Όχι μόνο οι σχέσεις μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου είναι αμαρτωλές, αλλά υπονομεύουν την ίδια τη δομή του κόσμου μας και τη σχέση μας με τον Παντοδύναμο. Οι καμπαλιστές λένε ότι η σεξουαλική ένωση άνδρα και γυναίκας, του συζύγου και της συζύγου, είναι ένα καθρέφτισμα της θεϊκής αγάπης. Ο περιορισμός των ανθρώπων στα σπίτια τους, η απαγόρευση της προσέγγισης, η προώθηση της πορνογραφίας, είναι όλες εσκεμμένες επιθέσεις εναντίον ενός πολύ σημαντικού πυλώνα της ανθρωπότητας και της σχέσης της με τον Θεό. Πρέπει να τελειώσουμε με αυτές τις επιθέσεις όσο γίνεται πιο γρήγορα, έτσι ώστε οι γιοί και κόρες μας να μπορέσουν πάλι να ανταμώσουν με τους αγαπημένους  της καρδιάς τους.
Το άνοιγμα των εκκλησιών και οι ελευθερία της συνάθροισης των  ανθρώπων  δεν είναι μόνο σημαντικό, αλλά είναι πρωταρχικό για να σωθεί η ανθρωπότητα από μια δεύτερη Εκπτώση.

Ισραήλ Σαμίρ
Το άρθρο γράφτηκε με τη βοήθεια του Paul Bennett και δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο  The Unz Review .

Μετάφραση αγγλικά-γαλλικά: Μαρίας Πουμιέ
Μετάφραση γαλλικά- ελληνικά: Κριστιάν Ακκυριά

Réseau International
 
Και ένα άρθρο του Ισραήλ Σαμίρ στα ελληνικά: ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΗΣΙ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube