Weather Icon
Λιβύη , Συρία , Τουρκία 22 Μαΐου 2020

Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR): 9.600 μισθοφόροι της Τουρκίας πολεμούν στη Λιβύη

Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR): 9.600 μισθοφόροι της Τουρκίας πολεμούν στη Λιβύη

9.600 μισθοφόροι της Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένης μιας ομάδας μη Συρίων μισθοφόρων, έχουν φτάσει στη Λιβύη, ενώ σχεδόν 3.300 άλλοι έφτασαν στην Τουρκία για να παρακολουθήσουν μαθήματα κατάρτισης και εκπαίδευσης.

Μισθοφόροι της Τουρκίας που έχουν φθάσει στη Λιβύη, συνεχίζουν τη στρατιωτική τους δράση καθώς εμπλέκονται στον πόλεμο εκεί από την πλευρά της «Κυβέρνησης της Εθνικής Συμφωνίας» στις μάχες της με τον «Εθνικό Στρατό της Λιβύης».

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) δήλωσε ότι οι ακτιβιστές του έχουν αποκτήσει νέες λεπτομέρειες από πηγές που διαθέτουν στις φατρίες που πολεμούν στη Λιβύη.

Σύμφωνα με αυτές τις πηγές, η συμμετοχή των μισθοφόρων της Τουρκίας σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στη δυτική Λιβύη βοήθησε στην ανατροπή της ισορροπίας δυνάμεων υπέρ της «Κυβέρνησης της Εθνικής Συμφωνίας», ειδικά μετά τη κατάληψη της βασικής αεροπορικής βάσης «Al-Watiyyah» .

“Οι Σύριοι είναι αυτοί που καθοδηγούν ομάδες στις πρώτες γραμμές της μάχης σε διάφορα εδάφη της Λιβύης, ειδικά στα δυτικά, μετά από ειδική εκαπίδευση που έλαβαν στην Τουρκία”, πρόσθεσαν οι πηγές του SOHR.

Όσον αφορά τις απώλειες, έχουν καταμετρηθεί μέχρι σήμερα 311 νεκροί μισθοφόροι, ανάμεσα στους οποίας και παιδικά κάτω των 18 ετών.

Μεταξύ του συνολικού αριθμού των μισθοφόρων υπάρχουν περίπου 180 παιδιά ηλικίας από δεκαέξι έως δεκαοκτώ ετών, τα οποία προσλήφθηκαν για να πολεμήσουν στη Λιβύη.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube