Weather Icon
Ρωσία , Συρία 25 Μαΐου 2020

Συρία: Κοινή ναυτική άσκηση συριακών και ρωσικών πληρωμάτων στο λιμάνι της Ταρτούς

Συρία: Κοινή ναυτική άσκηση συριακών και ρωσικών πληρωμάτων στο λιμάνι της Ταρτούς
Ρωσικές και συριακές ναυτικές δυνάμεις εκτέλεσαν με επιτυχία κοινή ναυτική άσκηση στο λιμάνι της Ταρτούς, με συμμετοχή διαφόρων τύπων σκαφών.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε κοινή ναυτική άσκηση μεταξύ ρωσικών και συριακών πληρωμάτων στο λιμάνι της Ταρτούς, σύμφωνα με τον επικεφαλής της ρωσικής ναυτικής βάσης στην περιοχή, Βιάτσεσλαφ Ροντιόνοφ.

Όπως δήλωσε ο Ροντιόνοφ στους δημοσιογράφους «μια κοινή άσκηση τακτικής πραγματοποιήθηκε από το ναυτικό της Συριακής Αραβικής Δημοκρατίας και το ναυτικό της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στο πλαίσιο κοινών ασκήσεων με αντικείμενο την προστασία των εγκαταστάσεων στην Ταρτούς. Όλοι οι στόχοι της άσκησης επετεύχθησαν».

Το ρωσικό σκάφος «Raptor» συμμετείχε στην άσκηση, καθώς και το ναρκαλιευτικό «Ivan Antonov» και το σκάφος «Kinel».

Ναρκαλιευτικά και σκάφη που μετέφεραν πυραύλους του ναυτικού της Συρίας, συμμετείχαν επίσης στην άσκηση.

Τον Δεκέμβριο του περασμένου χρόνου, ο Ρώσος ΠρόεδροςΒλαντίμιρ Πούτιν, υπογράμμισε πως η παρουσία Ρώσων στρατιωτών στο συριακό λιμάνι της Ταρτούς, εγγυάται την ειρήνη και τη σταθερότητα στη χώρα της ανατολικής Μεσογείου.

Σπούτνικ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube