REAL TIME |

Weather Icon
Ιράν , Ισραήλ , Συρία 16 Μαΐου 2020

Συρία: Αεροπορική επίθεση του Ισραήλ σε ιρανικούς στόχους στο Χαλέπι

Συρία: Αεροπορική επίθεση του Ισραήλ σε ιρανικούς στόχους στο Χαλέπι

Άλλη μια έκρηξη φέρεται να έγινε, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (16/05), στο Χαλέπι όπως μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο της Συρίας, SANA.

Ανταποκριτής του κρατικού ειδησεογραφικού πρακτορείου της Συρίας, SANA, ανέφερε πως, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (16/05), ακούστηκε έκρηξη στο Χαλέπι. 

Μη επιβεβαιωμένες αναφορές υποστηρίζουν ότι ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη στοχοποίησαν τοποθεσίες που φέρεται να συνδέονται με το Ιράν.

Το εν λόγω ρεπορτάζ ήρθε λίγες ημέρες αφότου τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι η αεράμυνα του Συριακού Αραβικού Στρατού απέτρεψε επίθεση πυραύλων στο Χαλέπι.

Μάλιστα, τα μέσα ενημέρωσης τόνισαν ότι η απόπειρα επίθεσης άρχισε από ισραηλινές δυνάμεις με στόχο ένα ερευνητικό κέντρο που βρίσκεται στην περιοχή Αλ Σαφίρα.

Από τις αρχές του έτους, ο στρατός και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Συρίας έχουν αναφέρει πάνω από δώδεκα επιθέσεις των ισραηλινών δυνάμεων στην επικράτεια της χώρας, οι οποίες υποτίθεται ότι βάλλουν εναντίον υποτιθέμενων ιρανικών στόχωμ.

Οι Υπηρεσίες Πληροφοριών του Ισραήλ πιστεύουν ότι οι εν λόγω στόχοι χρησιμοποιούνται από την Τεχεράνη ή από εξτρεμιστές που υποστηρίζονται από το Ιράν, όπως είναι η Χεζμπολάχ που εδρεύει στον Λίβανο.

Πηγή: Σπούτνικ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube