REAL TIME |

Weather Icon
Ελλάδα , ΗΠΑ 15 Μαΐου 2020

Συνδυασμός ομάδων ελεύθερων σκοπευτών και ηλεκτρονικού πολέμου: Τα αποτελέσματα της τακτικής που δοκίμασαν Αμερικανοί Πεζοναύτες

Συνδυασμός ομάδων ελεύθερων σκοπευτών και ηλεκτρονικού πολέμου: Τα αποτελέσματα της τακτικής που δοκίμασαν Αμερικανοί Πεζοναύτες

Τον Ιούνιο του 2019 Αμερικανοί Πεζοναύτες συμμετείχαν στην άσκηση «Valhalla», η οποία πραγματοποιήθηκε στη Νορβηγία. Ένα από τα αντικείμενα της άσκησης ήταν η συνδυασμένη δράση ομάδων ελεύθερων σκοπευτών και ηλεκτρονικού πολέμου. Σύμφωνα με τα συμπεράσματα η συνδυασμένη δράση των δύο ομάδων, όχι μόνο δεν επιβαρύνει τη δράση των ελεύθερων σκοπευτών, αλλά αντίθετα την ενισχύει. Στόχος της άσκησης ήταν η αξιολόγηση της πρακτικής των Αμερικανών Πεζοναυτών να ενσωματώνουν ομάδες υποστήριξης EWST (Electronic Warfare Support team) σε ομάδες μάχης, όταν η επικράτηση στο ηλεκτρομαγνητικό φάσμα είναι αναγκαία και απαραίτητη. Στη διάρκεια της άσκησης η ομάδα ηλεκτρονικού πολέμου βοήθησε την ομάδα των ελεύθερων σκοπευτών στην ανίχνευση στόχων.

Τον ρόλο των αντιπάλων είχαν Νορβηγοί και Αμερικανοί στρατιώτης της δύναμης MRF-E (Marine Rotational Force-Europe), που σταθμεύει στη Νορβηγία από το 2017. Πριν τη διεξαγωγή της άσκησης και την εφαρμογή, στην πράξη, αυτής της τακτικής υπήρχε προβληματισμός αν και κατά πόσο η επιβάρυνση της ομάδας ελεύθερων σκοπευτών με επιπλέον προσωπικό θα δυσκόλευε την κίνηση της και τελικά θα επηρέαζε την αποτελεσματικότητα της. Ωστόσο, στην άσκηση η συνδυασμένη ομάδα δεν εντοπίστηκε από τον εχθρό. Στην άσκηση «Valhala» η ομάδα EWST συνόδευσε την ομάδα ελεύθερων σκοπευτών καθώς αυτή διείσδυε στις γραμμές μιας μεγαλύτερης εχθρικής δύναμης με αποστολή την αναγνώρισης και την προσβολή στόχων υψηλής αξίας και σημασίας. Η ομάδα EWST εντόπισε και κατέγραψε τις επικοινωνίες του εχθρού.

www.defencereview.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube