REAL TIME |

Weather Icon
ΠΦΑ 10 Μαΐου 2020

Στράτος Μαυροειδάκος: «Κάποιοι προσπαθούν να μπαχαλοποιήσουν τις πλατείες»

Στράτος Μαυροειδάκος: «Κάποιοι προσπαθούν να μπαχαλοποιήσουν τις πλατείες»

«Κάποιοι προσπαθούν να μπαχαλοποιήσουν τις πλατείες», τόνισε ο ΓΓ της Ένωσης Ειδικών Φρουρών Αττικής Στ. Μαυροειδάκος, σημειώνοντας πως τα γνωστά συνθήματα της πλατείας Εξαρχείων έχουν μεταφερθεί σε άλλες πλατείες προσπαθώντας να προσεγγίσουν και ανήλικους.

Μιλώντας στον ρ/σ Θέμα 104,6, ο κ. Μαυροειδάκος ανέφερε ότι κάποιοι  «προσπαθούν να δημιουργήσουν επεισόδια ώστε να σηκωθεί ένα γκλοπ ή να δουν κάποια χημικά ώστε να το εκμεταλλευτούν και να βγουν την επόμενη μέρα και να πουν ότι η αστυνομία πέταξε χημικά μέσα σε κατοικημένη περιοχή ή ότι δέρνει ανύποπτους πολίτες».

«Όπου υπάρχουν πέτρες, μολότοφ κλπ η αστυνομία θα δρα όπως έχει εκπαιδευτεί. Καμία σχέση οι πλατείες με 16χρονα παιδιά με αυτό που είδαμε χθες. Αυτό είναι κάτι άλλο, κάτι διαφορετικό που κάποιοι προσπαθούν να το εκμεταλλευτούν», δήλωσε ο κ. Μαυροειδάκος.

Όπως είπε, «από τις προχθεσινές προσαγωγές και συλλήψεις που έγιναν, όλοι είχαν κάποιο παρελθόν στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Έχουν ξαναπροκαλέσει επεισόδια, δεν είναι κάποιος κάτοικος αμέριμνος που  πήγε στην περιοχή και συνελήφθη».

Ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Ειδικών Φρουρών Αττικής μίλησε και για «καρτέρι θανάτου» που κάποιοι επιχείρησαν να στήσουν: «Το πιο επικίνδυνο ήταν το καρτέρι θανάτου: πήραν τηλέφωνο και πάλι στο κέντρο Άμεσης Δράσης και είπαν για ληστεία σε σούπερ μάρκετ στη διασταύρωση Επτανήσου και Αγίου Μελετίου. Όταν οι συνάδελφοί μου ακούν για ληστεία σε σούπερ μάρκετ, πηγαίνουν πολύ γρήγορα. Μία ομάδα ΔΙΑΣ η οποία έσπευσε να προσφέρει ξαφνικά βρέθηκε να δέχεται μολότοφ, να πέφτουν από τις μηχανές, ένας έχει τραυματιστεί, να κινδυνεύουν να καούν ζωντανοί.  Αυτό δεν πάει άλλο, εμείς ως εργαζόμενοι δεν μπορούμε πια κάθε μέρα να αντιμετωπίζουμε τέτοιες καταστάσεις». 

Liberal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube