Weather Icon

Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ ο Δένδιας: Τι συζητήθηκε

Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ ο Δένδιας: Τι συζητήθηκε

Την Παρασκευή συνεδρίασε, μέσω τηλεδιάσκεψης, το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τι βρέθηκε στην ατζέντα.

Πλούσια ήταν η ατζέντα του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, αρχικά τέθηκαν επί τάπητος οι τελευταίες εξελίξεις στο Αφγανιστάν, στον απόηχο της πρόσφατης πολιτικής συμφωνίας.

Ο Έλληνας υπουργός έκανε λόγο για ενθαρρυντική ένδειξη εξόδου από το πολιτικό αδιέξοδο στη χώρα, ενώ πρόσθεσε πως συζητήθηκαν οι δυνατότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συμβάλλει προς την κατεύθυνση αυτή.

Για τις δυνατότητες συμβολής της Ε.Ε., επισήμανε ότι συναρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την τήρηση της δέσμευσης των μερών στην ειρηνευτική διαδικασία και στην εθνική συμφιλίωση.

Κατά τον υπουργό Εξωτερικών, συζητήθηκαν επίσης οι σχέσεις ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Κίνα, στη σκιά της πανδημίας κορονοϊού. Επιπλέον, στην ατζέντα βρέθηκαν οι πρόσφατες εξελίξεις στο Χονγκ Κονγκ.

«Δεδομένου του εύρους των σχέσεων της Ευρώπης με την Κίνα, αλλά και του ειδικού βάρους αμφότερων πλευρών στη διαμόρφωση πολιτικών με παγκόσμια απήχηση, όπως το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής, είναι σημαντικό να συνεχισθεί ο εποικοδομητικός διάλογος και να διερευνηθούν όλες οι δυνατότητες μιας αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας» συμπλήρωσε.

Επί τάπητος τέθηκαν και οι επιπτώσεις της πανδημίας κορονοϊού στην Ασία και τον Ειρηνικό και οι δυνατότητες της Ε.Ε. να συνδράμει μέσω παροχής οικονομικής βοήθειας και μεταφοράς τεχνογνωσίας.

«Εκφράσαμε, τέλος, την υποστήριξή μας στην υποψηφιότητα της Ιρλανδίας για τη θέση μη μόνιμου μέλους στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την περίοδο 2021-2022, καθώς η παρουσία ευρωπαϊκών κρατών στο συγκεκριμένο όργανο είναι πολύ σημαντική για την προβολή των κοινών ευρωπαϊκών θέσεων και αξιών» κατέληξε ο κ. Δένδιας.

Πηγή: Σπούτνικ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube