Weather Icon

Σκοτώσαν οι φασίστες τα γελαστά παιδιά – 10 χρόνια από το έγκλημα στη Marfin

Σκοτώσαν οι φασίστες τα γελαστά παιδιά – 10 χρόνια από το έγκλημα στη Marfin

Δέκα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία στο τραπεζικό κατάστημα της Marfin τον Μάιο του 2010, κατά την οποία είχαν χάσει τη ζωή τους τρεις εργαζόμενοι της τράπεζας μεταξύ των οποίων μία έγκυος.

Δέκα χρόνια μετά το έγκλημα παραμένει ατιμώρητο. Οι φονιάδες κυκλοφορούν ελεύθεροι. Αυτοί που φώναζαν «να καείτε π..» κάνουνε δηλώσεις στα κανάλια. Οι ψυχές των νεκρών περιμένουν δικαίωση.

Όσα χρόνια κι αν περάσουν δεν πρέπει να ξεχάσουμε εκείνη την ημέρα. Ήταν μια Τετάρτη. Ίδια σαν όλες τις Τετάρτες που το σκοτάδι θέλει να καλύψει το φως. Και για λίγο τα κατάφερε. Οι φασίστες σκότωσαν τα γελαστά παιδιά στη διάρκεια συλλαλητηρίου για το πρώτο μνημόνιο.

Θρασύδειλοι κατ’ επάγγελμα φονιάδες σκότωσαν αθώους. Έκοψαν το νήμα της ζωής τριών ανθρώπων γιατί έτυχε να βρίσκονται στην εργασία τους.

Είναι στο χέρι μας να τιμήσουμε τη μνήμη των αθώων που βρέθηκαν στο δρόμο των κουκουλοφόρων με τις μολότοφ. Θα σκότωναν και εσένα γιατί είσαι νοικοκύρης. Θα σκότωναν το παιδί σου ή τον πατέρα σου γιατί δεν έχει την ίδια φασιστική νοοτροπία με αυτούς.

Μην τους κάνεις τη χάρη να φοβηθείς. Αντιστάσου με όλο σου το είναι. Πες όχι στη βία και στον φασισμό. Κάθε φορά που κάποιος Τσίπρας θα αναρωτιέται «τι κακό έχουν οι μολότοφ», να απαντάς ότι σκοτώνουν αθώους και αγέννητα μωρά. Σε εκείνους που προκλητικά δηλώνουν ότι δεν θυμούνται να σκοτώθηκε κανείς από μολότοφ, να θυμίζεις τρία ονόματα: Αγγελική, Παρασκευή, Επαμεινώνδας.

Με την ελπίδα πως κάποια μέρα θα βρεθούν πίσω από τα σίδερα οι φονιάδες της Marfin.

Πηγή: thestival.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube