Weather Icon
Τουρκία 30 Μαΐου 2020

Reuters: Τα αποθέματα της Τουρκίας μειώθηκαν και έπεσαν στα 26 δισεκατομμύρια δολάρια

Reuters: Τα αποθέματα της Τουρκίας μειώθηκαν και έπεσαν στα 26 δισεκατομμύρια δολάρια

Σύμφωνα με το Reuters, η Τουρκία χρησιμοποίησε αποθεματικά 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων τους πρώτους 4 μήνες του έτους μέσω κρατικών τραπεζών για να υποστηρίξει την τουρκική λίρα φέτος.

Σύμφωνα με την έκθεση και με βάση τους υπολογισμούς που έγιναν από τέσσερις τραπεζίτες από τα δεδομένα της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας, η χρήση των αποθεματικών έφτασε τα 77 δισεκατομμύρια δολάρια από τις αρχές του 2019 έως τα τέλη του Απριλίου.

Οι τραπεζίτες εκτιμούν ότι η χρήση αποθεματικών συνεχίζεται και μετά τον Απρίλιο και ότι οι φετινές πωλήσεις  σε ξένο νόμισμα μέχρι τον Μάιο ξεπέρασαν τα 50 δισεκατομμύρια δολάρια .

Αυτές οι πωλήσεις σε ξένο νόμισμα μέσω κρατικών τραπεζών αναγκάζουν επίσης τους επενδυτές να ανησυχούν για την επάρκεια των συναλλαγματικών αποθεμάτων της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας.

Τα συνολικά αποθεματικά της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας από τα τέλη Φεβρουαρίου μειώθηκαν κατά 15,4 δισεκατομμύρια δολάρια και έπεσαν στα 84,4 δισεκατομμύρια δολάρια, λόγω της αυξημένης ζήτησης του κοινού σε ξένο νόμισμα και των μέτρων που ελήφθησαν κατά του κοροναϊού.

Τα συνολικά αποθεματικά αυξήθηκαν κατά 8 δισεκατομμύρια δολάρια και τα ακαθάριστα αποθεματικά αυξήθηκαν κατά 6,7 δισεκατομμύρια δολάρια την εβδομάδα που έληξε στις 22 Μαΐου, όταν συνήφθη επίσης η συμφωνία ανταλλαγής του Κατάρ.

Τα καθαρά αποθεματικά μειώθηκαν επίσης από 40 δισεκατομμύρια δολάρια στις αρχές του έτους σε 26 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: ahvalnews.com

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube