REAL TIME |

Weather Icon

Reuters: Η Ελλάδα σχεδιάζει την έκδοση δύο νέων ομολόγων

Reuters: Η Ελλάδα σχεδιάζει την έκδοση δύο νέων ομολόγων

Υπό εξέταση βρίσκεται και η πρόωρη αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ – Στόχος η ενίσχυση των ταμειακών διαθεσίμων λόγω και της πανδημίας
Η Ελλάδα σχεδιάζει την έκδοση δύο νέων ομολόγων μέχρι το τέλος του χρόνου και θα μπορούσε να αναβάλλει την πρόωρη αποπληρωμή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προκειμένου να ενισχύσει τα ταμειακά διαθέσιμα και να καλύψει τις επιπλέον χρηματοδοτικές ανάγκες που προκύπτουν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αναφέρει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο κυβερνητικούς αξιωματούχους,

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εξετάζεται επίσης η έκδοση λιγότερων εντόκων γραμματίων.

«Το σχέδιο μας είναι να για έκδοση τουλάχιστον δύο ομολόγων μέχρι το τέλος του έτους προκειμένου να συγκεντρώσουμε περίπου 4 τρισ. ευρώ», δήλωσε ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος στο Reuters.

«Η πρώτη έκδοση θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί τους επόμενους μήνες, το καλοκαίρι», είπε ο ίδιος αξιωματούχος, χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η Ελλάδα έχει αντλήσει συνολικά 4,5 δισ. ευρώ με μία 15ετή και μία 7ετή έκδοση νωρίτερα φέτος.

Υπό εξέταση φαίνεται να βρίσκεται επίσης η πρόωρη αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ.

«Ενδέχεται να αναβάλλουμε την πρόωρη αποπληρωμή στο ΔΝΤ, δεν υπάρχει ακόμη τελική απόφαση. Θα επανεξετάσουμε το ζήτημα τον Σεπτέμβριο», δήλωσε ο αξιωματούχος, χωρίς να λέει το πότε σχεδιάζει η Ελλάδα να προχωρήσει στις πληρωμές.

Πριν από τρεις μήνες, η Αθήνα προέβλεπε ανάπτυξη 2,8% για το 2020, αλλά τώρα αναμένει ότι η οικονομία της θα συρρικνωθεί μεταξύ 4,7% έως 8,9%, λαμβάνοντας υπόψη τον αντίκτυπο της πανδημίας.

Το κόστος των έκτακτων μέτρων για την ενίσχυση των επιχειρήσεων, των εργαζομένων και των ανέργων εκτιμάται ότι θα φθάσει τα 12,3 δισεκατομμύρια ευρώ έως τον Ιούνιο.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube