REAL TIME |

Weather Icon
Λιβύη , Συρία , Τουρκία 12 Μαΐου 2020

Πυκνώνουν οι αεροπορικές πτήσεις για Λιβύη – Τρεις από Τουρκία και δύο από Συρία

Πυκνώνουν οι αεροπορικές πτήσεις για Λιβύη – Τρεις από Τουρκία και δύο από Συρία

Πέντε αεροπορικές πτήσεις καταγράφηκαν χθες με προορισμό τη Λιβύη.

Οι τρεις απογειώθηκαν από Κωνσταντινούπολη, με προορισμό την Τρίπολη και τη Μισράτα, που ελέγχονται από τις δυνάμεις του Σαράζ.

Η πλευρά του Χαφτάρ αναφέρει ότι μεταφέρονται νέοι μισθοφόροι, μετά τις απώλειες που υπέστησαν οι δυνάμεις τους τις τελευταίες ημέρες, σε διάφορα μέτωπα στην Τρίπολη και τη Μισράτα.

Οι άλλες δύο πτήσεις ήταν από αεροσκάφη της συριακής Al-Sham Wings.

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι τουλάχιστον η μια από τις δύο, είχε απογείωση από τη Δαμασκό, προσγείωση στην αεροπορική βάση Χμειμίν, της Λατάκειας, όπου εδρεύουν οι ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις, και στη συνέχεια αναχώρηση για τη Βεγγάζη.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει φημολογία για εμπλοκή της ρωσικής εταιρείας μισθοφόρων Wagner, στα μέτωπα της Λιβύης, με την πλευρά των δυνάμεων του Χαφτάρ.

Τέλος, υπάρχου διασταυρωμένες πληροφορίες ότι στις τάξεις των τζιχαντιστών μισθοφόρων που μετέφερε η Τουρκία από τη Συρία, επικρατεί δυσφορία αφ’ ενός μεν για τα χρήματα που τους έταξαν και δεν τους τα δίνουν τώρα (2.000 δολάρια μηνιαίως) και  αφ’ ετέρου για τις πολύ κακές συνθήκες που επικρατούν στα μέτωπα όπου τους εμπλέκουν οι Τούρκοι αξιωματικοί και επιτελείς που ενεργούν στη Λιβύη, στο πλευρό των δυνάμεων του Σαράζ..

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube