Weather Icon
Ελλάδα , Τουρκία 20 Μαΐου 2020

Προς ΥΠΕΘΑ: Έχουν πατήσει το πόδι σε ελληνικό έδαφος οι Τούρκοι στον Έβρο;

Προς ΥΠΕΘΑ: Έχουν πατήσει το πόδι σε ελληνικό έδαφος οι Τούρκοι στον Έβρο;

Μόνιμη παρουσία εντός ελληνικού εδάφους έχουν καθημερινά οι Τούρκοι πάνοπλοι άνδρες των ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας, οι οποίοι έχουν στρατοπεδεύσει στον θύλακα στη θέση Μελισσοκομείο στις Φέρες και ενισχύουν την παρουσία τους.

Ρεπορτάζ: Ιωάννα Ηλιάδη

Αρχικά εμφανίστηκαν γύρω στα 10 άτομα τα οποία είχαν τοποθετήσει σκηνή εντός του τουρκικού εδάφους. Το Armyvoice.gr εξασφάλισε μάλιστα και φωτογραφία από τις πρώτες ημέρες της παρουσίας τους εκεί.

Στη συνέχεια όμως οι δυνάμεις αυτές άρχισαν να ενισχύονται φθάνοντας τα 35+ άτομα, τα οποία βρίσκονται πλέον εντός ελληνικού εδάφους, στο οποίο έχουν προχωρήσει σε αποψίλωση, σύμφωνα πάντα με δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Όπως μπορείτε να δείτε στην φωτογραφία με τον χάρτη, πρόκειται για ένα από τους πολλούς θύλακες που σχηματίζει ο ποταμός, και ο οποίος ακόμα και στο χάρτη της google εμφανίζεται ως ελληνικό έδαφος.

Η Τουρκία ωστόσο αιφνιδιαστικά άρχισε να αμφισβητεί ότι είναι ελληνικό και φαίνεται ότι αποφάσισε να το διεκδικήσει, με de facto κατάληψή του.

Το τελευταίο διάστημα, στελέχη της γεωγραφικής υπηρεσίας Στρατού επισκέφθηκαν την περιοχή για να μελετήσουν που θα στηθούν οι πάσαλοι για την επέκταση του φράγματος στον Έβρο. Αυτό δεν άρεσε καθόλου στην τουρκική πλευρά η οποία θέλει να έχει ανοιχτές τις διόδους για να εργαλειοποιεί μετανάστες με αποτέλεσμα να αρχίσουν εκφοβιστικές βολές και διαρκείς προκλήσεις.

Λίγο αργότερα κατέφθασαν και από την τουρκική πλευρά στελέχη… ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

www.defencepoint.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube