REAL TIME |

Weather Icon

Πραξικόπημα εναντίον εκλεγμένων Κούρδων δημάρχων στην Τουρκία

Πραξικόπημα εναντίον εκλεγμένων Κούρδων δημάρχων στην Τουρκία

Όσο περνάει ο καιρός, τόσο αποδεικνύεται ότι ο Ερντογάν γίνεται όμηρος των συνεταίρων στην εξουσία εθνικιστών γκρίζων λύκων, όσο και των Τούρκων ψηφοφόρων, οι οποίοι, σε ποσοστό που υπερβαίνει το 60%, είναι σωβινιστές και αρνητές της κουρδικής ταυτότητας.

Και όλα αυτά εν όψει της οικονομικής κρίσης, που για να προλάβει δυσάρεστες εξελίξεις ο Ερντογάν, είναι πιθανόν να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές. Και σ’ αυτές, έχει ανάγκη των ψήφων των ακροδεξιών και των εθνικιστών.

Στο πλαίσιο αυτό και εν μέσω πανδημίας, με απόφαση του υπουργού Εωτερικών, Σ. Σοϋλού, καθαιρέθηκαν από τις θέσεις τους οι συν-δήμαρχοι των κουρδικών πόλεων Siirt, Baykan, Kurtalan, Iğdır και Altınova, που είχαν εκλεγεί με το Κόμμα της Δημοκρατίας του Λαού (HDP). Οι εκλεγμένοι συν-δήμαρχοι HDP συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν στην ασφάλεια.

Στη θέση των εκλεγμένων δημάρχων, το τουρκικό κράτος διόρισε εγκάθετους Επιτρόπους, οι οποίοι θα διοικούν το Δήμο μέχρι τις εκλογές.

Πρώτη δήλωση από το HDP

Το HDP έκανε μια δήλωση για τους δήμους όπου διορίστηκαν Επίτροποι διαχειριστές σήμερα το πρωί:

“Το καθεστώς του παλατιού έδειξε για άλλη μια φορά την εχθρότητα του προς τον λαό και τη βούλησή του”.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube