Weather Icon

Πώς και πότε χτίστηκε το Μνημειακό συγκρότημα Τσιτσερνακαμπέρτ,

Πώς και πότε χτίστηκε το Μνημειακό συγκρότημα Τσιτσερνακαμπέρτ,

Το Μνημειακό συγκρότημα Τσιτσερνακαμπέρτ χτίστηκε με ταχείς ρυθμούς μέσα σε δύο χρόνια. Η επίσημη έναρξη του μνημείου έγινε στις 29 Νοεμβρίου του 1967.

Κτίστηκε απο τον γλύπτη Βαν Χατσατριάν, αρχιτέκτονα Αρτούρ Ταρχανιάν με το σχέδιο του Σασούρ Καλασιάν Վան Խաչատրյանի, ճարտարապետներ Արթուր Թարխանյանի և Սաշուր Քալաշյանի ներկայացրած նախագծով:

Το μνημείο Τσιτσερνακαμπέρτ αποτελείται από τρία βασικά κτίρια : τον Ναό της Αιωνιότητας, το Μνημείο «Αναγεννημένη Αρμενία» και το Τείχος Μνήμης.

Ο Ναός Αιωνιότητας αποτελείται από 12 πέτρινες στήλες, οι οποίες είναι τοποθετημένες κυκλικά προς τα μέσα. Ο αριθμός 12 έχει επιλεγεί βάσει των γεωμετρικών νόμων, οι στήλες αυτές συμβολίζουν τα 12 μεγαλύτερες πολιτείες της Δυτικής Αρμενίας. (Βαν, Ερζερούμ, Ντιγιαρμπακίρ, Μπιτλίς, Τραπεζούντα, Σεβάστεια, Χαϊμπέρτ Κιλίκια..).

Το Μνημείο είναι μια σύνθετη κατασκευή που αποτελείται από 3 μνημεία. Στα αριστερά εκτείνεται ο μνημειακός τείχος μήκους 100 μέτρων στο οποίο είναι χαραγμένα τα ονόματα των οικισμών όπου έλαβαν μέρος οι σφαγές.
Στο κέντρο του Μνημείου βρίσκεται στρογγυλό μαυσωλείο διαμέτρου τριών μέτρων, ένας ακάλυπτος ναός, με 12 γιγάντιους πυλώνες από τη βασάλτη λυγισμένους προς το κέντρο.

Η αιώνια φωτιά στο κέντρο του μαυσωλείου συμβολίζει την αιωνιότητα της μνήμης των θυμάτων της Γενοκτονίας.
Στη συνέχεια υψώνεται ο Οβελίσκος 40 μέτρων που συμβολίζει το ζωντανό μνημείο των άταφων θυμάτων, ως ένα φωτεινό σύμβολο της αναγέννησης του αρμενικού λαού.

ΠΗΓΗ: el.armaradio.am

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube