REAL TIME |

Αιγαίο , Τουρκία 7 Μαΐου 2020

Πώς η Αθήνα απαντά στις τακτικές «ρουτίνας» των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων: Τετραπλό μήνυμα προς την Άγκυρα

Πώς η Αθήνα απαντά στις τακτικές «ρουτίνας» των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων: Τετραπλό μήνυμα προς την Άγκυρα

Τα πρώτα πλοία του Στόλου άρχισαν σταδιακά να βγαίνουν στο Αιγαίο στο πλαίσιο της μεγάλης άσκησης του Πολεμικού Ναυτικού “Καταιγίδα 2020” η οποία επίσημα αρχίζει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Το Γενικό Επιτελείο βλέποντας τους γείτονες να κλιμακώνουν το τελευταίο διάστημα τις προκλήσεις τους όχι απλά αποφάσισε να διεξαχθεί κανονικά η άσκηση αλλά προετοιμάζει και εκπλήξεις στο Τουρκικό ναυτικό. Γυμνάσια σε “προωθημένες” θαλάσσιες περιοχές αλλά και νότια της Κρήτης στη θαλάσσια ζώνη την οποία “σημαδεύει” εδώ και μήνες η Τουρκία με το παράνομο μνημόνιο. Το τελευταίο μάλιστα μέρος της άσκησης προβλέπει, σύμφωνα με πληροφορίες, και ένα εντυπωσιακό σενάριο με συμμετοχή βατραχανθρώπων της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών.

Η “Καταιγίδα 2020” στέλνει διπλό μήνυμα στους γείτονες. Αποτελεί το επισφράγισμα μιας χρονιάς στην οποία τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού “σάρωσαν” κάθε γωνιά του Αιγαίου και ταυτόχρονα έδωσαν δυναμικό παρόν συνολικά στην Ανατολική Μεσόγειο. Είτε σε εκπαιδευτικές αποστολές, είτε σε επιχειρησιακές δραστηριότητες όπως η “αναχαίτιση” του ερευνητικού “Oruc Reis” είτε με τη συνδρομή στην “ασπίδα” αποτροπής των προσφυγικών ροών. Επιπλέον το ΠΝ αποδεικνύει ότι πέρασε “αλώβητο” τη φουρτούνα της πανδημίας.

Αντίθετα, οι πληροφορίες που φτάνουν από την Τουρκία είναι εφιαλτικές για την κατάσταση που επικρατεί ακόμη και τώρα στον στόλο των γειτόνων. Τα περισσότερα πλοία και κυρίως οι μεγάλες Μονάδες παραμένουν σε καραντίνα αγκυροβολημένα αρόδο, έξω δηλαδή από τους ναυστάθμους. Τροφοδοτούνται από μικρά πλοιάρια και κανένα μέλος του πληρώματος δεν έρχεται σε επαφή με άτομα εκτός πλοίου.

Διαβάστε τη συνέχεια πατώντας εδώ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube