Weather Icon
ΗΠΑ , Ρωσία 4 Μαΐου 2020

Πολεμικά πλοία των ΗΠΑ στη Θάλασσα του Μπάρεντς μετά από τρεις δεκαετίες

Πολεμικά πλοία των ΗΠΑ στη Θάλασσα του Μπάρεντς μετά από τρεις δεκαετίες

Τέσσερα πλοία του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού εισήλθαν για πρώτη φορά μετά από τριάντα χρόνια στην Θάλασσα του Μπάρεντς στην Αρκτική κοντά στις ρωσικές ακτές σύμφωνα με ανακοίνωση του έκτου αμερικανικού στόλου.

Στην περιοχή των διεθνών υδάτων εισήλθαν τρία αντιτορπιλικά και ένα ακόμη πλοίο, για την παρουσία των οποίων το αμερικανικό ναυτικό είχε ενημερώσει τη Ρωσική πλευρά.

Ο καθορισμός των συνόρων στη Θάλασσα Μπάρεντς ήταν το πλέον ακανθώδες ζήτημα στις διμερείς σχέσεις Νορβηγίας και Ρωσίας όπου είναι διαπιστωμένο ότι στην περιοχή βρίσκονται τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, τα οποία έχουν γίνει πλέον άμεσα εκμεταλλεύσιμα λόγω της τήξης των πάγων στον Αρκτικό κύκλο.

Σύμφωνα με τη Μόσχα στο αρχιπέλαγος που βρίσκεται ανάμεσα στη Θάλασσα του Μπάρεντς και τη Θάλασσα του Κάρα, έχουν αναπτυχθεί τα αντιπυραυλικά συστήματα S-400.

Η Ρωσία ενισχύει εδώ και χρόνια τις στρατιωτικές υποδομές της στην Αρκτική, όπου διαθέτει πολλές σύγχρονες βάσεις που μπορούν να λειτουργήσουν με αυτάρκεια και νέα αεροδρόμια.

Πηγή: liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube