REAL TIME |

Weather Icon

Πεκίνο κατά Πομπέο για την προέλευση του ιού: Δεν παρουσιάζει αποδείξεις, επειδή δεν έχει

Πεκίνο κατά Πομπέο για την προέλευση του ιού: Δεν παρουσιάζει αποδείξεις, επειδή δεν έχει

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο «δεν μπορεί να παρουσιάσει αποδείξεις» ότι ο νέος κορωνοϊός προήλθε από κινεζικό εργαστήριο «επειδή δεν έχει», δήλωσε σήμερα το Πεκίνο.

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε την Κυριακή πως υπάρχουν «τεράστιες αποδείξεις» ότι ο ιός στον οποίο οφείλεται η επιδημία της Covid-19 είχε διαφύγει από ένα εργαστήριο ιολογίας της Ουχάν, της πόλης της κεντρικής Κίνας στην οποία εμφανίσθηκε η νόσος στο τέλος της περασμένης χρονιάς.

«Ο κ. Πομπέο μίλησε επανειλημμένα, όμως δεν μπορεί να παρουσιάσει αποδείξεις», δήλωσε στους δημοσιογράφους η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Χουά Σουνγίνγκ.

«Γιατί; Διότι δεν έχει καμία», τόνισε προσθέτοντας πως τη ζήτημα της προέλευσης της επιδημίας θα πρέπει να αφεθεί στους επιστημονικούς εμπειρογνώμονες «μάλλον παρά σε πολιτικούς που ψεύδονται στο όνομα των αναγκών της εσωτερικής πολιτικής τους».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Καθημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube