Weather Icon
Λιβύη , Τουρκία 2 Μαΐου 2020

Πανωλεθρία για τα τεθωρακισμένα της Τουρκίας στη Λιβύη

Πανωλεθρία για τα τεθωρακισμένα της Τουρκίας στη Λιβύη

Πανωλεθρία υπέστησαν τα τουρκικά τεθωρακισμένα ερπυστριοφόρα και τροχοφόρα οχήματα μεταφοράς προσωπικού που η Τουρκία έστειλε πριν από μερικούς μήνες στη Λιβύη προς υποστήριξη των στρατιωτικών δυνάμεων του GNA και των ισλαμιστών ανταρτών που ο Ερντογάν μετέφερε από τη Συρία στην αφρικανική χώρα. Πιο αναλυτικά, μετά από μήνες μαχών από τα 12 ΤΟΜΠ ACV 15 που οι Τούρκοι έστειλαν στην Τρίπολη της Λιβύης 5 καταστράφηκαν, 4 έπεσαν στα χέρια των δυνάμεων του LNA και τρία μόλις παραμένουν επιχειρησιακά στα χέρια του GNA.

Ουσιαστικά από τα 12 οχήματα ACV 15  μόλις το 25% είναι επιχειρησιακό. Από την άλλη πλευρά από τα 55 οχήματα Kirpi MRAP της φιλικά προσκείμενης προς τον Ερντογάν τουρκο-καταριανής εταιρείας BMC τα 27 έχουν καταστραφεί σε μάχες 15 έπεσαν στα χέρια των δυνάμεων του LNA, τέσσερα βγήκαν εκτός λειτουργίας λόγω κατασκευαστικών προβλημάτων ενώ μόλις 9 το 16% είναι ακόμη επιχειρησιακά.

Εάν σε αυτά προστεθούν τα 30 αεροχήματα Bayraktar TB2 που καταρρίφθηκαν από το περασμένο Φθινόπωρο μέχρι και σήμερα, και το αερόχημα Anka-S που πρόσφατα καταρρίφθηκε σε συνδυασμό με την φημολογούμενη καταστροφή μιας πυροβολαρχίας συστήματος MIM-23 I-HAWK τότε το κόστος της εμπλοκής της Τουρκίας στη Λιβύη ανεβαίνει επικίνδυνα για μια οικονομία υπό χρεοκοπία με ένα υποτιμημένο εθνικό νόμισμα.

www.defence-point.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube