Weather Icon

Παναγιωτόπουλος: Ο συναγερμός στον Έβρο δεν λήγει, θα είμαστε εκεί να απαντούμε

Παναγιωτόπουλος: Ο συναγερμός στον Έβρο δεν λήγει, θα είμαστε εκεί να απαντούμε
Για τα συμβάντα των τελευταίων ημερών αλλά και τη γενικότερη ένταση στην περιοχή του Έβρου μίλησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Στην κατάσταση που επικρατεί στον Έβρο μίλησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, στον ραδιοφωνικό σταθμό Πρώτο Θέμα.

«Αυτά τα περιστατικά συμβαίνουν. Δεν θέλω να δώσω την εντύπωση ότι τα έχουμε συνηθίσει και εν πάση περιπτώσει μάς είναι αδιάφορα από τη “δύναμη της συνήθειας”. Κάθε άλλο. Είχαμε προβλέψει όντως ότι η ένταση θα συντηρηθεί. Είχαμε πει ότι για εμάς ο συναγερμός δεν λήγει. Απλά εντείνονται τα μέτρα ασφαλείας των συνόρων και συνεχίζονται οι εργασίες» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ανέφερε επίσης πως η θωράκιση του Έβρου με την κατασκευή φράκτη συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς.

«Περιμέναμε ότι η άλλη πλευρά θα συντηρήσει αυτή την ένταση, δεν ξέρω αν είναι ένα κεντρικά οργανωμένο σχέδιο ή μεμονωμένες συμπεριφορές ανθρώπων που έχουν εκνευριστεί κιόλας γιατί αναγνωρίζουν ότι δεν έχει περάσει το δικό τους στον Έβρο, αλλά σε κάθε περίπτωση εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε εκεί, να απαντούμε, να παίρνουμε τα μέτρα μας, να κρατούμε τον συναγερμό και να οχυρωνόμαστε. Μακάρι κάθε φορά που πυροβολεί κάποιος Τούρκος στον αέρα, όχι προς την κατεύθυνση των φρουρών των συνόρων, να είναι και κάποιο στέλεχος της “Frontex” εκεί για να καταγράφει αυτές τις συμπεριφορές», σημείωσε.

Για τον τρόπο που αντιδρά η Ελλάδα σε αυτά τα περιστατικά, ο ΥΕΘΑ τόνισε πως έγιναν οι σχετικές διαμαρτυρίες.

«Το αυτονόητο και το προφανές πιστεύω πως έχει γίνει κατανοητό και σε όλους τους Ευρωπαίους εταίρους. Δεν περιμένουμε τίποτε, αλλά νομίζω ότι δεν πρέπει και να σταματήσουμε, να κάνουμε την παράστασή μας και να εκφράζουμε τη διαμαρτυρία μας», πρόσθεσε.

Ακόμη μίλησε για το επιπλέον βάρος που προσθέτει η πανδημία του κορονοϊού στο μεταναστευτικό.

«Ο παράγων “πανδημία” είναι μία επιπλέον ανησυχητική, για να μην πω απειλητική, διάσταση σε αυτή την υπόθεση της οργανωμένης διακίνησης μεταναστών από την Τουρκία προς την Ελλάδα. Δεν είμαι έτοιμος να κάνω λόγο για οργανωμένο σχέδιο, να εξαπολύσει η Τουρκία αυτό το βιολογικό όπλο. Δεν έχουμε τις πληροφορίες. Είναι μεν διάφορες συγκεχυμένες πληροφορίες που κάνουν λόγο για πιθανότητα ασθενών σε αυτούς που θέλουν να μπουν από ξηράς και από θαλάσσης στην Ελλάδα. Θυμίζω ότι χθες βράδυ είχαμε πολλές αποτροπές στον Έβρο, μετά τα επεισόδια των προηγούμενων ημερών» υπογράμμισε.

Αναφερθείς, μεταξύ άλλων στην πτώση του νατοϊκού ελικοπτέρου σημείωσε πως οι Ιταλοί δεν ήταν σε θέση να πραγματοποιήσουν αυτές τις πτήσεις Έρευνας και Διάσωσης και ζήτησαν τη συνδρομή της Ελλάδας κάτι που, όπως είπε, σημαίνει πως οι ένοπλες δυνάμεις διατηρούν την επιχειρησιακή τους ικανότητα.

Πηγή: Σπούτνικ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube