Weather Icon

Ό,τι και να κάνετε, δεν θα σβήσετε τη φλόγα του Ελληνισμού – Δείτε δρώμενο Ελληνόπουλων της Κύπρου για την “Ελένη τη Χιώτισσα”

Ό,τι και να κάνετε, δεν θα σβήσετε τη φλόγα του Ελληνισμού – Δείτε δρώμενο Ελληνόπουλων της Κύπρου για την “Ελένη τη Χιώτισσα”

Ευχαριστούμε αδέλφια μας της μαρτυρικής και προδομένης Κύπρου. Μας δίνετε δύναμη εμάς εδώ στην επίσης προδομένη Ελλάδα…

Η Χιώτισσα | Ερμηνεύουν καθηγητές & μαθητές

Ποίηση: Βασίλης Μιχαηλίδης | Μουσική: Λάρκος Λάρκου

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟ

Κατά την εποχή της καραντίνας του κορωνοϊού, δημιουργήθηκε αυτό το βίντεο κλιπ σε συνεργασία καθηγητών και μαθητών του Γυμνασίου Κιτίου.

Η Χιώτισσα” σε ποίηση του Βασίλη Μιχαηλίδη θα ανέβαινε ως μουσικό δρώμενο κατά τον ενδοσχολικό εορτασμό της 25ης Μαρτίου 2020, και ήταν έτοιμο προς παρουσίαση, λίγο πρίν την πανδημία του corona- virus!

Έτσι από τα σπίτια τους στην απομόνωση, oι μαθητές και οι καθηγητές βιντεοσκόπησαν τους εαυτούς τους και το μοντάζ της εικόνας έγινε στο στούντιο από τον Λάρκο Λάρκου, ο οποίος εκτός από τη μελοποίηση του έργου, την ενορχήστρωση και τη μίξη του ήχου είναι και καθηγητής Μουσικής στη Μέση Γενική Εκπαίδευση.

Η ιστορία του μουσικού δρώμενου:

Η Ελένη συνελήφθηκε από τους Τούρκους στην Χίο, κατά το 1821 και πουλήθηκε ως σκλάβα στην Λεμεσό, σε έναν Μπέη. Μια γριά, που προφανώς ήταν βαλτή από τον αδελφό της Χιώτισσας Ελένης, παρουσιάζεται ως ζητιάνα στο Σαράι που διαμένει η σκλάβα και, όταν η τελευταία της αποκαλύπτει ότι είναι Χριστιανή, καταστρώνουν επιτυχημένο σχέδιο φυγάδευσής της με το καράβι του αδελφού της.

Συμμετέχουν:

Καθηγητές: Μαρία Αντωνιάδου (ρκα και τραγούδι), Ρωξάνη Αντωνιάδου (τραγούδι), Μαρία Χριστοδούλου (τραγούδι), Μαριάννα Μουμτζή (κανονάκι), Λάρκος Λάρκου (λαούτο). Μαθητές: Ανδρέας Πάμπου (ποιητής), Σαββίνα Ττοφαρή (Χιώτισσα), Φωτεινή Πέτρου (τραγούδι), Ελευθερία Αναστασίου (τραγούδι), Χριστοθέα Χριστοφόρου (τραγούδι), Χρίστος Σταύρου (μπεντίρ), Ευγένης Μανουήλ Κιτής (πλήκτρα).

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στη Διεύθυνση του Γυμνασίου Κιτίου και στους γονείς όλων των μαθητών για τη συναίνεσή τους στη δημοσιοποίηση του βίντεο.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο μαθητής Ανδρέας Πάμπου, στην αρχή του βίντεο, είναι απόγονος του ποιητή της “Χιώτισσας” Βασίλη Μιχαηλίδη.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube