REAL TIME |

Weather Icon

Ονειρεύομαι ένα σχολείο

Ονειρεύομαι ένα σχολείο

Ονειρεύομαι ένα σχολείο…

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Ονειρεύομαι ένα σχολείο που θα πλάθει ανθρώπους και μόνο επαγγελματίες.

Ονειρεύομαι ένα σχολείο που ενδιαφέρεται για τη διάπλαση του εσωτερικού του ανθρώπου, όχι μόνο για ένα “άριστα” σε έναν έλεγχο.

Ονειρεύομαι ένα σχολείο που θα ενθαρρύνει τη φαντασία, την αναζήτηση της γνώσης, τη χαρά της αμφισβήτησης και όχι τη στείρα αποστήθιση.

Ονειρεύομαι ένα σχολείο στο οποίο θα υπάρχει μάθημα σεξουαλικής αγωγής και βασικές γνώσεις οδικής παιδείας; οι νέοι άνθρωποι πρέπει να εκπαιδεύονται και να έχουν γνώσεις σε αυτά τα δύο βασικά θέματα.

Ονειρεύομαι ένα σχολείο που θα επιτρέπει στην παιδική ανεμελιά και ξεγνοιασιά να υπάρχει; δε χρειάζεται αποστήθιση χιλιάδων σελίδων με ανούσιες πληροφορίες, ούτε ατελείωτα διαγωνίσματα με μάτια που γουρλώνουν σαν της κουκουβάγιας μπροστά από έναν έλεγχο με άριστα.

Θα ήθελα να δω το σχολείο να αλλάζει. Να δούμε ένα διαφορετικό κοίταγμα στη γνώση που θα βοηθήσει και τα παιδιά τα ίδια να την αγαπήσουν και όχι να τη φοβούνται.

Ονειρεύομαι ένα σχολείο ανανεωμένο, διαφορετικό, αληθινό. Ακόμα και αν στο όνειρο μείνω, θα προσπαθήσω με την πένα μου να αγωνίζομαι για τη βελτίωσή του…

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube