REAL TIME |

Weather Icon

Ολόκληρη η επιστολή Ερντογάν στον Τραμπ – Διαβάστε την και βγάλτε τα συμπεράσματά σας

Ολόκληρη η επιστολή Ερντογάν στον Τραμπ – Διαβάστε την και βγάλτε τα συμπεράσματά σας

Φωτογραφία: hurriyet.com.tr

«Κύριε Πρόεδρε, αγαπητέ φίλε,

ξέρετε ότι αποδίδω μεγάλη σημασία στη συνεργασία που έχουμε μαζί σας ενάντια στις δοκιμασίες που προκλήθηκαν από το ξέσπασμα του Covid-19 που δημιούργησε μια παγκόσμια κρίση. Πιστεύω ότι θα νικήσουμε τον Covid-19 με τις κοινές μας προσπάθειες και πιστεύω ότι θα προχωρήσουμε στο μέλλον στον τομέα της δημόσιας υγείας πολύ περισσότερο με τα διδάγματα που έχουμε αντλήσει από την καταπολέμηση αυτής της κρίσης και τις νέες ευκαιρίες που έχουμε δημιουργήσει. Σε αυτό το πλαίσιο, παρακολουθώ με εκτίμηση την αποφασιστική προσπάθειά σας να ελέγξετε την επιδημία στις ΗΠΑ και είμαι πολύ χαρούμενος που ξεκινήσατε να κάνετε τα πρώτα βήματα προς την εξομάλυνση, επιτυγχάνοντας μια πτωτική τάση στον αριθμό των κρουσμάτων χάρη στα μέτρα που έχετε λάβει. Δεν αμφιβάλλουμε ότι ο αμερικανικός λαός θα μπορέσει να ξεπεράσει αυτήν την κρίση, η οποία μας δοκίμασε βαθιά, το συντομότερο δυνατό δείχνοντας το απαραίτητο πνεύμα σε αυτήν την περίοδο. Σε αυτήν τη διαδικασία, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι η χώρα μου θα συνεχίσει να επιδεικνύει κάθε είδους αλληλεγγύη ως αξιόπιστος και ισχυρός εταίρος των ΗΠΑ, τόσο για την κάλυψη των βασικών αναγκών που απαιτούνται για την καταπολέμηση της επιδημίας όσο και κατά τη διαδικασία εξομάλυνσης. Στην πραγματικότητα, εκτός από τα υλικά που το προηγούμενο διάστημα επιτρέψαμε να εξαχθούν (σ.τ.μ. στη χώρα σας), στέλνουμε τώρα βοήθεια στις ΗΠΑ με αεροσκάφος της Πολεμική Αεροπορία μας και ιατρικές προμήθειες που χρειάζεται επειγόντως ο αμερικανικός λαός. Ελπίζω ότι αυτή η ταπεινή βοήθεια που στείλαμε θα υποστηρίξει τον αγώνα σας ενάντια στην επιδημία και θα συμβάλει στην αποκατάσταση των ασθενών σας το συντομότερο δυνατό. “

“Επαναλαμβάνω τα συλλυπητήριά μου εκ μέρους του έθνους μου”

“Αγαπητέ φίλε,

Πιστεύω ότι θα είναι εξαιρετικά σημαντικό και επωφελές για εμάς να συνεχίσουμε αυτήν τη συνεργασία μετά την επιδημία και να δράσουμε σε στενό συντονισμό και εταιρική σχέση για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και των κανονισμών που απαιτούνται από την παγκόσμια τάξη, ειδικά στην ανάκαμψη της διεθνούς οικονομίας. Ελπίζω να μοιραστώ μαζί σας τις ιδέες και τις προτάσεις μας σχετικά με αυτό το θέμα το συντομότερο δυνατό. Ομοίως, πιστεύω ότι πρέπει να επωφεληθούμε από το θετικό περιβάλλον που δημιουργήθηκε από τη συνεργασία μας, η οποία έχει γίνει ισχυρότερη λόγω της επιδημίας, προκειμένου να προωθήσουμε τις τουρκοαμερικανικές διμερείς σχέσεις σε κάθε τομέα και να συνειδητοποιήσουμε (σ.τ.μ. για να εκμεταλλευθούμε) τις δυνατότητες των χωρών μας με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο, ειδικά (για να πετύχουμε) τον εμπορικό μας στόχο των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Στην πραγματικότητα, οι πρόσφατες εξελίξεις στην περιοχή μας, ιδίως στη Συρία και τη Λιβύη, έδειξαν για άλλη μια φορά πόσο σημαντικό είναι να διατηρηθεί η συμμαχία και η συνεργασία Τουρκίας-ΗΠΑ με τον ισχυρότερο τρόπο. Ελπίζω ότι στην προσεχή περίοδο, το Κογκρέσο και ο αμερικανικός Τύπος θα κατανοήσουν καλύτερα τη στρατηγική σημασία των σχέσεών μας και θα ενεργήσουν με την κατανόηση που απαιτείται από τον κοινό μας αγώνα με τα κοινά μας προβλήματα, με τον αντίκτυπο αυτής της αλληλεγγύης που επιδείξαμε κατά τη διάρκεια της επιδημίας.

Με την ευκαιρία αυτή, επαναλαμβάνω τα συλλυπητήριά μου εξ ονόματος της χώρας και του έθνους μου, στον φιλικό και σύμμαχο αμερικανικό λαό, ειδικά στους συγγενείς  των πολίτες σας που έχουν πεθάνει. Εκφράζω την ειλικρινή μου αγάπη και χαιρετισμούς σε αυτόν τον αγώνα που θα ολοκληρώσουμε με επιτυχία μαζί.”

Ρ.Τ. Ερντογάν

Πρόεδρος Τ.Δ.

Σημείωση: Ακολουθεί σχετικό άρθρο για την επιστολή Ερντογάν προς Τραμπ

Πηγή: hurriyet.com.tr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube