Weather Icon

Ο Τσίπρας, η οικονομία και το …”ούτε για την Μαρφίν στο ίδιο κάδρο με Μητσοτάκη”

Ο Τσίπρας, η οικονομία και το …”ούτε για την Μαρφίν στο ίδιο κάδρο με Μητσοτάκη”

Της Νίκης Ζορμπά

Το πολιτικό σύστημα ετοιμάζεται για την μετά την πανδημία εποχή, η τεχνητή “σύμπνοια”, φεύγει.

Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ εγκαινιάζουν αντιπολιτευτική τακτική του “σκληρού” ροκ για την Οικονομία , εκεί όπου θεωρεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι θα παιχτεί το “παιχνίδι” τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα, αρχής γενομένης από το Φθινόπωρο.

Τότε, που αγωνιούν, ότι ο κ. Μητσοτάκης , διατηρώντας για τον ίδιο και το κόμμα του αναμφισβήτητη πολιτική κυριαρχία, θα “ενδώσει” στον πειρασμό των ελκυστικών δημοσκοπικών αριθμών και θα “τραβήξει” εκλογικό άσο, από το μανίκι του.

Το σκληρό ροκ
Η επικέντρωση της Κουμουνδούρου στην ατζέντα της Οικονομίας, προϊουσών των ημερών, ολοένα και θα εντατικοποιείται αφού στο πεδίο αυτό, τα διλήμματα θα γίνονται πιεστικά όσο οι δύσκολες αποφάσεις με την επιστροφή στην ύφεση, θα γυρεύουν από την κυβέρνηση, ανελαστικά, απαντήσεις.

Παρότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση όχι μόνον δεν κατάφερε να πείσει τους Πολίτες ότι έδωσε διέξοδο στην Οικονομία, με την έξοδο από τα Προγράμματα, σε άλλον τι να επενδύσουν στρατηγικά στην Κουμουνδούρου, δεν έχουν.

Ούτως ή άλλως από τα πρώτα μήνύματα που είχε εκπέμψει ο κ. Τσίπρας μετά την ήττα της 7ης Ιουλίου, γινόταν σαφής η πρόθεσή του: Να “δικαιωθεί” για την διακυβέρνησή του σε Εθνικά και Οικονομία: Εκεί όπου ένεκα της Συμφωνίας των Πρεσπών και της φορολογικής λαίλαπας από την πολιτική που ακολούθησε, έκανε εαυτόν persona non grata στους ψηφοφόρους της μεσαίας τάξης, τους Πολίτες που είδαν το Κράτος να γίνεται …συνέταιρος στα εισοδήματα και τις επιχειρήσεις τους.

Πλέον ο στρατηγικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να αξιοποιήσει τυχόν ρηγμάτωση που θα προκληθεί μεταξύ της Κυβέρνησης και του σκληρού πυρήνα των ψηφοφόρων της, εμφανίζοντας το κόμμα σαν “εγγυητή” των συμφερόντων τους.

Το “σκληρό” ροκ για την Οικονομία, προετοιμάζεται από την Κουμουνδούρου εδώ και εβδομάδες. Από όταν το κόμμα βρισκόταν στον αστερισμό “βάζουμε πλάτη” για την αντιμετώπιση της Πανδημίας. Χθες, ο σχεδιασμός ξεδιπλώθηκε με συνεχείς και …μεγαλοπρεπείς επιθέσεις στην κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο, με αφορμή και τις προβλέψεις της Κομισιόν για την επερχόμενη ύφεση στην ελληνική Οικονομία.

Ο στόχος του πρωθυπουργού είναι η συνολική αναδιάρθρωση της Οικονομίας, επανέλαβε ο Α. Τσίπρας, εγκαλώντας τον για “μύχια πρόθεση” να διαλύσει τους μικρομεσαίους σε όφελος των μεγάλων και των ισχυρών.

Επιπλέον, αιχμή εφεξής στην αντιπολιτευτική ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ότι η Κυβέρνηση δεν “προσαρμόζει” τα μέτρα στήριξης που λαμβάνει σύμφωνα με τις νέες εκτιμήσεις για την ύφεση. Επ αυτού, στο κόμμα “μαγειρεύουν” επικαιροποίηση του περιβόητου σχεδίου για την Οικονομία που ειχε παρουσιάσει μεσούσης της καραντίνας ο Α. Τσίπρας.

“Πουθενά” με τον Κυριάκο
Η χθεσινή ατζέντα δια της πρόσκλησης που απηύθυνε ο πρωθυπουργός στους πολιτικούς αρχηγούς να παραστούν στην τελετή για τους νεκρούς στην Μαρφίν το Σάββατο, κατέδειξε μια ακόμη “πτυχή” της αντιπολιτευτικής τακτικής του ΣΥΡΙΖΑ: Δεν έχουν σκοπό στην αξιωματική αντιπολίτευση να μπουν σε κανένα “κάδρο” με τον Κυριάκο Μητσοτάκη εάν αυτό θα είναι πρωτοβουλία του πρωθυπουργού.

Ήταν έκδηλη η αμηχανία με την οποία αντιμετώπισε την πρωθυπουργική πρόσκληση η Κουμουνδούρου , αναζητώντας από την πρώτη στιγμή “διέξοδο”.

Να απόσχουν εντελώς από την τελετή στη Μαρφίν, θα ήταν επικίνδυνος συμβολισμός , τον οποίο ήθελαν να αποφύγουν αλλά να βρεθούν στο ίδιο πλάνο με τον πρωθυπουργό κατόπιν μάλιστα δικής του πρωτοβουλίας, δεν τους ήταν μπορετό ( που λέει και ο ποιητής).

Απέφυγαν την …κακοτοπιά ( κατά πώς την είδαν ), κοπιάροντας την τακτική του Περισσού: “Όχι” στην πρόσκληση Κυριάκου, απόντες από την τελετή αλλά παρόντες δια της κατάθεσης στεφάνου στη Μαρφίν, περί τις …2,30 ώρες νωρίτερα από την τελετή.

Ήταν κι αυτό …μια κάποια λύσις.

Πηγή: capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube