Weather Icon
Εξοπλισμοί , Ρωσία 17 Μαΐου 2020

Ο ρωσικός υπερηχητικός πύραυλος Kinzhal εν δράσει – Βίντεο

Ο ρωσικός υπερηχητικός πύραυλος Kinzhal εν δράσει – Βίντεο

Ο υπερηχητικός πύραυλος Kinzhal σε μαχητικό τύπου Mig-31K πάνω από την Κριμαία

Βίντεο με την εκτόξευση του υπερηχητικού πυραύλου Kinzhal κατά τη διάρκεια ναυτικής άσκησης εξέδωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Βίντεο με την εκτόξευση ενός υπερηχητικού πυραύλου Kinzhal ανάρτησε στο διαδίκτυο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε πολλούς να δουν το όπλο νέας γενιάς που δημιούργησε η αμυντική βιομηχανία της χώρας.

Η εκτόξευση έγινε από ένα μαχητικό αεροσκάφος MiG-31K, το οποίο μετέφερε τον υπερηχητικό πύραυλο, κατά την διάρκεια ναυτικής άσκησης που πραγματοποιήθηκε στον Εύξεινο Πόντο.

Στο βίντεο, φαίνεται η στιγμή που ο πύραυλος απελευθερώνεται από το μαχητικό αεροσκάφος και αφού πραγματοποιεί για μερικές μόνο στιγμές ελεύθερη πτώση, ενεργοποιεί την τουρμπίνα του και αναπτύσσει στην συνέχεια ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πύραυλος Kinzhal μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα τουλάχιστον 10 φορές την ταχύτητα του ήχου, γεγονός που το κάνει σχεδόν αόρατο και αδύνατο να αναχαιτιστεί.

Το συγκεκριμένο όπλο έχει εμβέλεια τουλάχιστον 1.000 χιλιόμετρα και επειδή έχουν τη δυνατότητα να μεταφερθούν από αέρος, η εμβέλεια αυτή είναι μεγαλύτερη, αφού επί παραδείγματι, τα αεροπλανοφόρα μπορούν να φέρουν τα αεροσκάφη που μεταφέρουν τον πύραυλο πιο κοντά στον στόχο τους.

Μέχρι στιγμής, ο πύραυλος μεταφέρεται από συγκεκριμένα μοντέλα MiG-31K, ενώ στο μέλλον θα υπάρχει η δυνατότητα να μεταφέρεται και από άλλα αεροσκάφη όπως το Tu-22M3 και το Su-57.

Πηγή: Σπούτνικ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube