Weather Icon

Ο… πόλεμος τώρα αρχίζει… ΗΠΑ: Επιδιώκουν την αποδυνάμωση του ρόλου της Κίνας στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα

Ο… πόλεμος τώρα αρχίζει… ΗΠΑ: Επιδιώκουν την αποδυνάμωση του ρόλου της Κίνας στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα

Η πανδημία του κορωνοϊού μετατρέπεται σε νέο πεδίο μάχης στην κόντρα μεταξύ ΗΠΑ και Κϊνας, με την κυβέρνηση του Αμερικανού προεδρου, Ντόναλντ Τραμπ, να προωθεί νέα πρωτοβουλία απομόνωσης της Κϊνας από τις παγκόσμιες εφοδιαστικές αλυσίδες, ως τιμωρία του Πεκίνου για τους χειρισμούς του στην πανδημία.

Ο πρόεδρος Τραμπ, που τελευταία έχει κλιμακώσει τις φραστικές επιθέσεις εναντίον της Κίνας εν όψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου, έχει δεσμευθεί για την επαναφορά μεταποιητικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ. Η οικονομική καταστροφή λόγω κορωνοϊού και η αύξηση κρουσμάτων και θανάτων ενισχύουν τα κίνητρα της Ουάσιγκτον να απομακρύνουν μέρος της παραγωγής και της μεταποιητικής δραστηριότητας εκτός Κίνας, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει τη μεταφορά σε άλλες πιο φιλικές χώρες, επισημαίνουν στο Reuters Αμερικανοί αξιωματούχοι.

«Εργαζόμαστε τα τελευταία χρόνια για τη μείωση της εξάρτησης των εφοδιαστικών μας αλυσίδων από την Κίνα και τώρα δίνουμε μεγάλη ώθηση τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, δηλώνει στο Reuters ο Κιθ Κραχ υφυπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

Το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου αναζητούν τρόπους να παροτρύνουν τις επιχειρήσεις να μεταφέρουν εκτός Κίνας μεταποιητική δραστηριότητα. Μεταξύ των κινήτρων που εξετάζονται είναι και οι φοροελαφρύνσεις και επιδοτήσεις.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube