REAL TIME |

Weather Icon

Ο Νικόλαος Λάμπρου και το «Niko’s Souvlaki» της Αστόριας στην «WSJ»

Ο Νικόλαος Λάμπρου και το «Niko’s Souvlaki» της Αστόριας στην «WSJ»

ΑΣΤΟΡΙΑ. Αφιέρωμα στο νέο ελληνικό εστιατόριο «Niko’s Souvlaki» στην Αστόρια και τον ιδιοκτήτη του Νικόλαο Λάμπρου δημοσίευσε η εφημερίδα «Wall Street Journal».

Ο Νικόλαος Λάμπρου είχε μεγάλα σχέδια για τα εγκαίνια του καταστήματός του. Θα υπήρχαν μπαλόνια, λουλούδια, ελληνικές και αμερικανικές σημαίες, τον ξάδερφό του Παύλο ως DJ και ένα πλήθος πεινασμένων πελατών.

«Τότε συνέβησαν όλα αυτά», τόνισε ο γεννημένος στην Αθήνα νεαρός επιχειρηματίας, εννοώντας την πανδημία του κορωνοϊού, η οποία οδήγησε στην καραντίνα και το κλείσιμο των καταστημάτων. Ο ίδιος αποφάσισε, ωστόσο, να ανοίξει το εστιατόριό του και να ξεκινήσει την περιπέτειά του ως νεότευκτος εστιάτορας.

«Είμαι αισιόδοξος άνθρωπος», δήλωσε στην «WSJ».

Ο κ. Λάμπρου, ενόσω βρίσκονταν στην Ελλάδα, εργαζόταν στο εστιατόριο με θαλασσινά του θείου του τα καλοκαίρια, ενώ πάντα ονειρεύονταν να ανοίξει το δικό του κατάστημα.

Το 2013, ο 28χρονος Ελληνας μετακόμισε στην Νέα Υόρκης και έπιασε δουλειά σε ένα ιταλικό εστιατόριο στο Ιστ Βίλατζ, με μισθό 600 δολάρια την εβδομάδα. Επειτα, έγινε σερβιτόρος στο Jean-Georges και συχνά έκανε δύο δουλειές, καταφέρνοντας να συγκεντρώσει 70.000 δολάρια.

Πέρυσι το φθινόπωρο εντόπισε ένα γωνιακό σημείο κοντά στο σπίτι του, το οποίο ενοικιαζόταν για $5.500 το μήνα, δανείστηκε ακόμα 30.000 δολάρια από συγγενείς και φίλους και ξεκίνησε την ανακαίνιση του καταστήματος, όταν άρχισαν να διαδίδονται οι ειδήσεις για έναν παράξενο ιό. «Θεώρησα πως ήταν αστείο, δεν το πίστεψα, δήλωσε στην εφημερίδα της Νέας Υόρκης.

Ωστόσο, δεν το έβαλε κάτω και άρχισε να διανέμει μόνος του φυλλάδια στη γειτονιά στις αρχές Μαρτίου, χτυπώντας τις πόρτες και συστήνοντας τον εαυτό του. «Γεια σας, ονομάζομαι Νικόλαος. Ανοίγω ένα εστιατόριο στη γωνία».

Πολλοί του ευχήθηκαν καλή τύχη, ενώ άλλοι, πιο φοβισμένοι, του έλεγαν να αφήσει το μενού στην εξώπορτα.

Οταν ξεκίνησε το lockdown στα μέσα Μαρτίου, ο Λάμπρου ένιωσε να παραλύει από την αναποφασιστικότητα και σχεδόν λυπήθηκε τον εαυτό του. «Γιατί εγώ, γιατί τώρα;», αναρωτήθηκε.

Πολλοί τον συμβούλευαν να καθυστερήσει το άνοιγμα, αλλά ένα απόγευμα που καθόταν στο άδειο εστιατόριο και τοποθετούσε τις καρέκλες πάνω στα τραπέζια, αποφάσισε ότι δεν μπορούσε να το καθυστερήσει άλλο. «Ηταν πραγματικά λυπηρό να βλέπω το κατάστημα έτοιμο και να μην το ανοίγω», θυμήθηκε. «Φαινόταν τόσο ωραίο»!

Ετσι, πήγε στο Staples και έβαλε δύο μεγάλες πινακίδες: «Εγκαίνια στις 6 Απριλίου»

Τη νύχτα πριν το άνοιγμα, ο Λάμπρου δεν μπορούσε να κοιμηθεί. «Ημουν στον κλάδο από παιδί, αλλά ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που ήμουν ιδιοκτήτης», είπε.

Ο πρώτος πελάτης παρήγγειλε γύρο χοιρινό, αλλά η πρώτη ημέρα δεν ήταν ιδιαίτερα πετυχημένη, πήρε περίπου 50 παραγγελίες.

Ωστόσο, λίγο ο καλός καιρός, λίγο το γεγονός πως το εστιατόριο βρίσκονταν κοντά στο Αστόρια Παρκ, εκτόξευσε σύντομα την επιχείρησή του και έφτασε να παίρνει έως και 200 παραγγελίες την ημέρα τα Σαββατοκύριακα.

Ωστόσο, ήταν δύσκολο να κάνει προσλήψεις και έτσι απευθύνθηκε σε φίλους και φίλους φίλων για να εργαστούν μαζί του. Επιστράτευσε ακόμα και τη γιαγιά του, η οποία τον είχε επισκεφτεί από την Αθήνα.

Πλέον, ανυπομονεί να ανοίξει την κυρίως αίθουσα με τα 30 καθίσματα. «Θα έρθουν πολλοί περισσότεροι άνθρωποι, γιατί πολλοί ήδη έχουν δοκιμάσει το ντελίβερι», τόνισε με αισιοδοξία ο Ελληνας εστιάτορας.

ΠΗΓΗ: ekirikas.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube