Weather Icon
Λιβύη 8 Μαΐου 2020

Ο Λιβυκός Στρατός ετοιμάζει στρατιωτική επιχείρηση με σκοπό να ανακτήσει την Τρίπολη και άλλες πόλεις στα δυτικά

Ο Λιβυκός Στρατός ετοιμάζει στρατιωτική επιχείρηση με σκοπό να ανακτήσει την Τρίπολη και άλλες πόλεις στα δυτικά

Τα στρατεύματα του LNA υπό τον στρατάρχη Khalifa Haftar ετοιμάζονται να διεξάγουν μεγάλου μεγέθους στρατιωτική επιχείρηση, με σκοπό την ανακατάληψη των δυτικών πόλεων.

Ο εκπρόσωπος τύπου του LNA, Ahmad al-Mismari, ανέφερε πως η επιχείρηση θα ονομαστεί Toyoor Ababeel και εκτίμησε πως η Τρίπολη θα είναι υπό την εξουσία του Haftar σύντομα. 

Αξιόπιστη Λιβυκή πηγή ανέφερε πως ο LNA συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό μαχητών, υποδηλώνοντας πως ετοιμάζεται για μεγάλου βεληνεκούς επίθεση. Από την άλλη πλευρά ο υποστηριζόμενος από την Τουρκία GNA εφοδιάζεται με νέες ποσότητες όπλων και πυρομαχικών από την Τουρκία, αλλά και με νέες ποσότητες Σύρων μαχητών.

Η πηγή επίσης ανέφερε πως τα στρατεύματα του LNA κατάφεραν να αποκρούσουν αντεπίθεση του GNA με σκοπό να τους αναπτερωθεί το ηθικό. O GNA προετοίμασε το πεδίο της αντεπίθεσής του μέσω βολών πυροβολικού και εναέριου βομβαρδισμού. Τέλος πρόσθεσε πως τα στρατεύματα του Haftar ενδέχεται να έχουν το πλεονέκτημα της αντεπίθεσης και να καταφέρουν να διεισδύσουν εντός των δυτικών Λιβυκών πόλεων. 

Όλες οι προσπάθειες περί εκεχειρίας στην Λιβύη έχουν αποτύχει παταγωδώς. Ο GNA και επισήμως απέρριψε την πρόταση περί κατάπαυσης του πυρός, ενώ παράλληλα τα στρατεύματα του Haftar ξεκίνησαν τοπικές αντεπιθέσεις μικρής κλίμακας. Ο GNA ανέφερε πως δεν πρόκειται να εμπλακεί σε κανενός είδους εκεχειρία, ιδιαίτερα μετά τις αποτυχημένες προσπάθειες περί κατάληψης των αεροπορικών βάσεων Tehoneh και al-Watiya.

Μετάφραση Χωριανόπουλος Άγγελος

πηγή: geopolitics.news

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube