Weather Icon
Λιβύη , Τουρκία 23 Μαΐου 2020

Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός δημοσίευσε βίντεο με την μεταφορά όπλων από την Τουρκία στα στρατόπεδα του GNA (video)

Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός δημοσίευσε βίντεο με την μεταφορά όπλων από την Τουρκία στα στρατόπεδα του GNA (video)

Ο εκπρόσωπος τύπου του LNA, Ahmed al-Mesmari, δημοσίευσε βίντεο στις 21 Μαΐου το οποίο αποκαλύπτει την μεταφορά τουρκικών φορτίων όπλων και οχημάτων από την Τουρκική εταιρεία BMC Kirpi προς τις αποθήκες της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης. 

Το Βίντεο αποκαλύπτει τις εξής μεταφορές όπλων από την Τουρκία στην Λιβύη αγνοώντας το εμπάργκο που έχει επιβάλει ο ΟΗΕ: 

  • Από τις 14 Φεβρουαρίου μέχρι τις 28 Απριλίου του 2019 τα τεθωρακισμένα οχήματα βρισκόντουσαν ακόμα στο εργοστάσιο της BMC στην Σμύρνη της Δυτικής Τουρκίας.
  • Στις 15 Μαΐου τα στρατιωτικά οχήματα έπλευσαν προς την Λιβύη μέσω του Μολδαβικού πλοίου “AMAZON”. 
  • Από τις 11 Ιανουαρίου μέχρι τις 17 Μαρτίου 2020 τα οχήματα είχαν εισέλθει σε λιβυκό έδαφος πλησίον του λιμανιού της Τρίπολης, όπου οι Τούρκοι αξιωματούχοι εκπαίδευαν τα στρατεύματα του GNA στην χρήση τους. 
  • Στις 21 Μαρτίου τα οχήματα τοποθετήθηκαν στο Λιβυκό αεροδρόμιο Mitiga, όπου βρίσκεται το κέντρο επιχειρήσεων του GNA και της Τουρκίας.

https://www.facebook.com/ObservatoryLY/videos/597166574250403/

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης, ο Στρατηγός al-Mesmari αποκάλυψε πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες η Τουρκία έχει εξοπλίσει με ένοπλα drone τα στρατεύματα του Saraj στην Λιβύη. Στην συνέχει ισχυρίστηκε πως ο Τούρκος πρόεδρος Tayyip Erdogan σχεδιάζει να καταλάβει την Λιβύη εδώ και έναν χρόνο.

”Αποτελεί μία αδιάψευστη απόδειξη πως η Τουρκία παραβιάζει τις αποφάσεις του ΟΗΕ μπροστά στα μάτια της διεθνούς κοινότητας, υποστηρίζοντας τον ισλαμικό εξτρεμισμό, την τρομοκρατία και την εγκληματικότητα”, ανέφερε.

Μετάφραση Χωριανόπουλος Άγγελος

πηγή: southfront.org

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube