Weather Icon

Ο Ερντογάν, μετά την Αλβανία, αγόρασε και τη Μάλτα – Αποσύρεται από την επιχείρηση “ΕΙΡΗΝΗ”

Ο Ερντογάν, μετά την Αλβανία, αγόρασε και τη Μάλτα – Αποσύρεται από την επιχείρηση “ΕΙΡΗΝΗ”

Η Μάλτα ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την επιχείρηση “ΕΙΡΗΝΗ” της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχει ως αποστολή την επιτήρηση της θαλάσσιας περιοχής της Λιβύης, για την καταγραφή των παραβιάσεων του εμπάργκο όπλων, που έχει επιβάλει ο ΟΗΕ.

Η επιχείρηση αυτή αποτελεί σοβαρή απειλή για την Τουρκία και για το σχέδιό της να καταστήσει τη Λιβύη τουρκικό προτεκτοράτο, να εκμεταλλευθεί τα ενεργειακά της αποθέματα σε στεριά και θάλασσα και να περικυκλώσει την Ελλάδα από νότον.

Για το λόγο αυτό η Τουρκία προσπαθεί να δημιουργήσει προσκόμματα στην επιχείρηση αυτή, ένα από τα οποία η απόσυρση της Μάλτας, η οποία σημειωτέον απειλείται από την παράνομη μετανάστευση, ένα από τα ζητήματα που θα περιορίσει η επιχείρηση ΕΙΡΗΝΗ.

Αναζητώντας τα κίνητρα της απόφασης της Μάλτας, ανάμεσα στ’ άλλα, να λάβουμε υπ’ όψιν μας ότι οι ναυτιλιακές επιχειρήσεις της οικογένειας Ερντογάν έχουν έδρα τη Μάλτα, καθώς και η ναυτιλιακή εταιρεία των υιών του πρώην πρωθυπουργού και άτυπου “ταμία” του Ερντογάν από τότε που ήταν δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Γι’ αυτό και ο τίτλος. Ναι, είναι πολύ πιθανόν ο Ερντογάν να εξαγόρασε ολόκληρη τη Μάλτα, όχι μόνο την κυβέρνησή της, όπως έχει κάνει με την κυβέρνηση Ράμα, στην Αλβανία.

Σ.Κ.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube