REAL TIME |

Weather Icon

Ο Ερντογάν έκλεισε τα σχολεία για φέτος – Νέο τετραήμερο «λουκέτο»

Ο Ερντογάν έκλεισε τα σχολεία για φέτος – Νέο τετραήμερο «λουκέτο»

Την επιβολή νέου τετραήμερου «λουκέτου» στην Τουρκία εν όψει του εορτασμού του Ιντ αλ-φιτρ -το οποίο σηματοδοτεί το τέλος του Ραμαζανιού- ανακοίνωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τον τούρκο πρόεδρο, η απαγόρευση αφορά όλες τις μεγάλες πόλεις και τα αστικά κέντρα και θα αρχίσει να εφαρμόζεται στις 23 Μαΐου.

Παράλληλα, μιλώντας μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε την οριστική διακοπή του σχολικού έτους, γνωστοποιώντας ότι τα σχολεία δεν πρόκειται να ανοίξουν.

Όσον αφορά τα ισλαμικά τεμένη, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, επανέλαβε ότι οι μαζικές προσευχές θα ξεκινήσουν από τις 29 Μαΐου.

Μειώνονται τα νέα κρούσματα και οι θάνατοι

Στο μεταξύ, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού στην Τουρκία αυξήθηκαν κατά 1.158 τις τελευταίες 24 ώρες, ενώ 31 ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε 4.171, δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Φαχρετίν Κοτσά.

Τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα της Τουρκίας ανήλθαν σε 150.593, σύμφωνα με τα στοιχεία του Κοτσά που κοινοποιήθηκαν στο Twitter. Περίπου 1.615 ασθενείς ανέρρωσαν τις τελευταίες 24 ώρες, ενώ συνολικά έχουν αναρρώσει 111.577 άνθρωποι.

Ο τούρκος υπουργός Υγείας είπε επίσης ότι πραγματοποιήθηκαν 25.141 τεστ την τελευταία ημέρα, με τον συνολικό αριθμό των τεστ να φτάνει τα 1.650.135.

ΠΗΓΗ: in.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube