Weather Icon

Ο επιστήμονας Δρ. Αντώνης Θεοδωρίδης

Ο επιστήμονας Δρ. Αντώνης Θεοδωρίδης

Φανούλα Αργυρού

Εκατοντάδες είναι οι ταλαντούχοι επιστήμονες, γιατροί, ακαδημαϊκοί, εκπαιδευτικοί και άλλων επαγγελμάτων διπλωματούχοι, που μετανάστευσαν στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά την διάρκεια της οικονομικής κρίσης που μάστισε την Ελλάδα για μια καλύτερη ζωή και εξασφάλιση θέσης εργασίας.

Οσον αφορά τους γιατρούς  δεν υπάρχει σχεδόν νοσοκομείο στο Λονδίνο (αλλά και στις άλλες πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου) που δεν θα συναντήσεις Έλληνες γιατρούς, άνδρες και γυναίκες, νοσηλευτικό προσωπικό, εξαίρετους επιστήμονες να έχουν στελεχώσει τα καλύτερα πανεπιστημιακά νοσοκομεία και άλλα.

Υπάρχουν όμως και οι εξαιρέσεις. Και αυτό γιατί η Ελλάδα είναι πάντα στην καρδιά τους. Υπάρχουν αυτοί που κάνουν την αντίστροφη μέτρηση.  Αυτοί που  αποφασίζουν να επιστρέψουν στην πατρίδα για να εξασκήσουν  το επάγγελμά τους, να προσφέρουν στην κοινωνία την γνώση τους, την εμπειρία τους, τη σπουδή τους, και να πατούν το πόδι τους στην πατρίδα Ελλάδα.

‘Ενας είναι ο Δρ. Αντώνης Θεοδωρίδης. Τον γνώρισα όταν ακόμα ήταν στο Γυμνάσιο, μετά στο Πανεπιστήμιο, και στην συνέχεια επιτυχημένο διαπρεπή Ορθοπαιδικό Χειρούργο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

O Δρ. Αντώνης Θεοδωρίδης γεννήθηκε και σπούδασε στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αποφοίτησε από την επίλεκτη Ιατρική Σχολή Imperial College London και είναι μέλος του Βασιλικού Κολλεγίου της Μεγάλης Βρετανίας FRCS. Έχει εργασθεί ως Επιμελητής για πολλά χρόνια στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας ΝΗμε διεθνώς αναγνωρισμένους Καθηγητές της Ορθοπαιδκής και διαθέτει επικυρωμένο Logbook 6000 εγχειρήσεων. Έχει κάνει (5 Fellowships) εξειδικεύσεις σε κορυφαία Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία και απέκτησε μεγάλη εμπειρία στις αθλητικές κακώσεις, την αποκατάσταση χόνδρινων βλαβών, την oλική αρθροπλαστική γόνατος στην ανακατασκευή και αναθεώρηση των συνδέσμων όπως ο πρόσθιος χιαστός, στη συρραφή μηνίσκου, εξωαρθρική τενόδεση , βλαστοκύταρα, μεταμοσχεύσεις μηνίσκων, τροχιλιοπλαστική, χρησιμοποιώντας καινοτόμες τεχνικές που συμβάλουν στην σύντομη αποθεραπεία του ασθενούς

Επέλεξε λοιπόν να αφήσει το Ηνωμένο Βασίλειο  όπου εργάστηκε για 17 χρόνια στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (National Health Service), με πέντε εξειδικεύσεις επίλεκτα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία του NHS, και να εγκατασταθεί στην Ελλάδα παρόλη την επαγγελματική εξέλιξη που είχε.

Σήμερα τον Δρ. Αντώνη Α. Θεοδωρίδη, (MBBSBSc(Hons), MRCS(Ed), MSc(Engin),CCT(UK), FRCS(Tr&Orth) τον βρίσκουμε στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών στο Μαρούσι, ως Consultant Ορθοπαιδικό, Χειρούργο-Τραυματολόγο, με ειδικότητα στα γόνατα και στις αθλητικές κακώσεις. (www.iatriko.gr).

Παράλληλα και ως επιστημονικό συνεργάτη Ορθοπαιδικό Χειρούργο-Τραυματολόγο στο  American Medical Centre, στη Λευκωσία (Κύπρο).   (www.amc.com.cy).

Είναι με μεγάλη χαρά και ευχαρίστηση που γράφω αυτές τις λίγες γραμμές για τον αγαπητό Δρ. Αντώνη Θεοδωρίδη, τον μεθοδικό, ανθρώπινο, τον επιστήμονα.  Γιατί είναι παιδί της ομογένειας μας. Και ιδιαίτερα γιατί η παρουσία του στην Ελλάδα και στην Κύπρο τιμά αυτήν την πολυπληθή κοινότητα του Λονδίνου,  η οποία έχει δώσει διαχρονικά, στην ευρύτερα κοινωνία πολλά ταλαντούχα παιδιά, σε διάφορους τομείς εκπαίδευσης και ειδικότητας, είτε στον ακαδημαϊκό τομέα, είτε στον ιατρικό και όχι μόνο.

Του εύχομαι κάθε νέα επιτυχία και εκπλήρωση των σκοπών του, στις ιδιαίτερες μας πατρίδες.

Η ιστοσελίδα του Δρ. Θεοδωρίδη εδώ –

 http://www.theodorideskneesurgeon.gr/

Φανούλα Αργυρού, Ερευνήτρια/δημοσιογράφος – Λονδίνο

Σημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube