REAL TIME |

Weather Icon

Ο μπάρμπα Μήτσος και οι περιβαλλοντικές του εγκρίσεις

Ο μπάρμπα Μήτσος και οι περιβαλλοντικές του εγκρίσεις
Για να ξεκινήσω “βλογώντας τα γένια μου”, είμαι ΚΑΙ Περιβαλλοντολόγος Μηχανικός και το πρώτο μου εργοστάσιο παραγωγής αιθανόλης 200° (100%) από υπόλοιπα ξύλου το σχεδίασα ως προπτυχιακή διπλωματική εργασία και υλοποιήθηκε όταν ήμουν 26 χρονών, από την Πολιτεία του Illinois, σε χρόνο ρεκόρ και με κόστος $24,5 εκατ.
Εδώ βλέπω ότι διαμαρτύρονται πολλοί οικολόγοι για το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης που προβλέπει ότι θα μπορούν να γίνονται έρευνες και εξορύξεις υδρογονανθράκων και σε περιοχές Natura, ΧΩΡΙΣ την έγκριση των Τοπικών Αρχών.
Φαντάζομαι ότι η λέξη-κλειδί στην επιχειρούμενη αλλαγή είναι η λέξη “ΤΟΠΙΚΩΝ”.
Στην Ελλάδα έχουμε αποδείξει ότι εκατοντάδες έργα πήγαν άπατα, πολλά δισεκατομμύρια άλλαξαν ρότα και πήγαν στο Εξωτερικό, απλούστατα διότι κάποιοι τοπικοί άρχοντες είχαν την πλειοψηφία για να τα μπλοκάρουν και όχι επειδή θα ήταν όντως καταστροφικά για το Περιβάλλον.
Απλά θυμηθείτε τι έχει γίνει με εκατοντάδες φωτοβολταϊκά πάρκα, ανεμογεννήτριες, μονάδες ανακύκλωσης και παραγωγής ενέργειας, δίκτυο 5G στην Καλαμάτα, επενδύσεις οι οποίες, παρά τους αυστηρότατους περιβαλλοντικούς όρους που πληρούσαν, απορρίφθηκαν από τις τοπικές κοινωνίες είτε εκβιαστικά (“χώσε μου τόσα να σου τα εγκρίνω”) είτε αυθαίρετα (“κόβει το γάλα από τις γίδες μου”) είτε οικολογικά (“διαταράσσεται η αναπαραγωγή της πιτσιλωτής μουχρίτσας στα Γεράνεια Όρη”).
Βέβαια κανείς από τους διαμαρτυρόμενους δεν θα τα αναφέρει όλα αυτά, απλούστατα γιατί η ιδεοληψία τους εξακολουθεί να επιτάσσει τη συγκομιδή των λεφτόδεντρων ως μοναδική επενδυτική δραστηριότητα στην Ελλάδα.
Είναι καιρός να προστατεύουμε μεν (αποτελεσματικά και με βαριές ποινές στους παραβάτες) το Περιβάλλον, αλλά και να βγάλουμε από την αλυσίδα των αποφάσεων, όλους αυτούς που αποδείχτηκαν αρνητές των πάντων για λόγους αλλότριους με την προστασία του Περιβάλλοντος.
Οικοκεφτέδες!!

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube