Weather Icon
Συρία , Τουρκία 26 Μαΐου 2020

«Ο Άσαντ θα επιτεθεί ξανά στην Ιντλίμπ»

«Ο Άσαντ θα επιτεθεί ξανά στην Ιντλίμπ»

Η ανακωχή στη ΒΔ Συρία είναι σαθρή και μια νέα κυβερνητική επίθεση στην Ιντλίμπ θα πρέπει να αναμένεται.

Όπως το Think-Tank «Institute for the Study of War» («ISW») υποστηρίζει, η νέα στρατιωτική επίθεση θα μπορούσε να ξεκινήσει από διάφορες αφορμές, σα μια σειρά επιθέσεων των ανταρτών σε κυβερνητικές θέσεις ή να αποτελέσει μονομερή ενέργεια της Δαμασκού ή να συμβεί αφού πρώτα ληφθεί άδεια από τη Ρωσία και την Τουρκία.

Κύριος στόχος του Άσαντ θα είναι το πιο πιθανό ο τομέας νότια του οδικού άξονα M4 και η επίθεση μπορεί να διενεργηθεί μαζί με ιρανικές δυνάμεις. Όμως, όπως το «ISW» σημειώνει, οι Σύροι θα πετύχουν πενιχρά αποτελέσματα, αν δεν συμμετέχει η Ρωσία, και σε καμία περίπτωση δεν θα μπορέσουν να ξεπεράσουν τις τουρκικές άμυνες. Σύμφωνα με τους τελευταίους υπολογισμούς, η Τουρκία έχει τουλάχιστον 20.000 στρατιώτες στην περιοχή.

Υπάρχει τρόπος να καμφθεί η στάση της Τουρκίας; Ναι. Αν κερδίσει για παράδειγμα την απομάκρυνση των Κούρδων από την Τελ Ριφάτ ή αποκομίσει κέρδη στη ΒΑ Συρία. Εναλλακτικά θα μπορούσε να αποκτήσει οφέλη στη Λιβύη, καθώς η Άγκυρα και η Μόσχα δεν επιθυμούν την ευθεία αντιπαράθεση.

Η προηγούμενη συριακή επίθεση στην Ιντλίμπ άρχισε 24 Νοεμβρίου 2019 και τελείωσε στις 5 Μαρτίου 2020.

www.ptisidiastima.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube