Weather Icon
ΗΠΑ 29 Μαΐου 2020

Νέοι μύδροι Τραμπ κατά Twitter: Αντί για Κίνα και “ριζοσπαστική Αριστερά”, στοχοποιεί εμένα και τους Ρεπουμπλικανούς

Νέοι μύδροι Τραμπ κατά Twitter: Αντί για Κίνα και “ριζοσπαστική Αριστερά”, στοχοποιεί εμένα και τους Ρεπουμπλικανούς

Νέα επίθεση κατά του μέσου κοινωνικής δικτύωσης Twitter εξαπέλυσε, μέσω… Twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, κατηγορώντας την εταιρεία για μεροληψία υπέρ της Κίνας και του “ριζοσπαστικού αριστερού” Δημοκρατικού Κόμματος και κατά του ίδιου και των συντηρητικών Ρεπουμπλικανών.

“Η Twitter δεν κάνει τίποτε για τα ψέματα και την προπαγάνδα που χρησιμοποιούν η Κίνα και το Ριζοσπαστικό Αριστερό Δημοκρατικό Κόμμα. Θέτουν στο στόχαστρό τους Ρεπουμπλικανούς, συντηρητικούς και τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Το άρθρο 230 πρέπει να ανακληθεί από το Κογκρέσο. Μέχρι τότε, θα υπάρξουν ρυθμιστικές αλλαγές!”, αναφέρει ο αρχηγός του αμερικανικού κράτους.

Το άρθρο 230 νομοθετικής πράξης του 1996 είναι εκείνο που θεωρείται σήμερα κλειδί για την ανάπτυξη διαδικτυακών κολοσσών όπως η Facebook, η Google και η Twitter,  καθώς ορίζει ότι οι διαδικτυακές πλατφόρμες δεν φέρουν νομική ευθύνη για το περιεχόμενο αναρτήσεων χρηστών τους.

Έτσι, οι εταιρείες έχουν γλιτώσει τρισεκατομμύρια δολάρια από αγωγές οποιουδήποτε θα ένιωθε προσβεβλημένος από το περιεχόμενο αναρτήσεων άλλων χρηστών ενός διαδικτυακού μέσου.

Υπενθυμίζεται ότι η Twitter έχει αναλάβει δράση το τελευταίο διάστημα, με σήμανση συγκεκριμένων tweet του Ρεπουμπλικανού μεγιστάνα προέδρου των ΗΠΑ, είτε παραπέμποντας σε δημοσιεύματα που αντικρούουν το περιεχόμενό τους, είτε επισημαίνοντας ότι προωθούν τη χρήση βίας, όπως το πρόσφατο σχετικά με την χρήση Εθνοφρουράς για την καταστολή των διαδηλωτών στην Μινεάπολις.

“Αυτό το Tweet (σ.σ. για την Μινεάπολις) παραβίασε του κανόνες του Twitter σχετικά με την εκθείαση της βίας. Ωστόσο, το Twitter θεώρησε ότι δύναται να είναι προς το δημόσιο συμφέρον το tweet αυτό να παραμείνει προσβάσιμο”, ήταν το μήνυμα που τοποθέτησε το Twitter κάτω από την ανάρτηση του Τραμπ σχετικά με τα επεισόδια στην Μινεάπολις.

“Δεν μπορώ να κάθομαι και να παρακολουθώ να γίνονται αυτά σε μία Μεγάλη Αμερικανική Πόλη, την Μινεάπολις. Απόλυτη έλλειψη ηγεσίας. Είτε ο πολύ αδύναμος ο Ριζοσπάστης Αριστερός Δήμαρχος Τζέικομπ Φρέι θα οργανωθεί και θα επιβάλει έλεγχο στην πόλη είτε θα στείλω την Εθνική Φρουρά και θα κάνω σωστά την δουλειά…”, έγραψε στο Twitter ο Τραμπ.

“…Αυτοί οι αγροίκοι προσβάλλουν την μνήμη του Τζορτζ Φλόιντ και δεν θα επιτρέψω να συμβαίνει αυτό. Μόλις μίλησα με τον Κυβερνήτη Τιμ Ουόλτς και του είπα ότι ο Στρατός είναι μαζί του. Σε οποιαδήποτε δυσκολία θα αναλάβουμε τον έλεγχο, αλλά όταν αρχίζουν οι λεηλασίες, αρχίζουν τα πυρά. Ευχαριστώ!”

Ο Αμερικανός πρόεδρος υπέγραψε χθες εκτελεστικό διάταγμα με το οποίο φιλοδοξεί, όπως είπε, φιλοδοξεί να “αφαιρέσει τη νομική ασπίδα προστασίας” από τις εταιρείες social media.

capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube