REAL TIME |

Weather Icon
Λιβύη , Συρία , Τουρκία 10 Μαΐου 2020

Νέες παρτίδες Σύρων μισθοφόρων κατέφθασαν στην Λιβύη ενώ παράλληλα η Τουρκία συνεχίζει τις στρατολογήσεις

Νέες παρτίδες Σύρων μισθοφόρων κατέφθασαν στην Λιβύη ενώ παράλληλα η Τουρκία συνεχίζει τις στρατολογήσεις

Σύμφωνα με πηγές του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων SOHR, η Τουρκία έστειλε νέο κομβόι μαχητών του Ισλαμικού Κράτους από την Συρία στην Λιβύη. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το κομβόι περιελάμβανε μαχητές από την περιοχή Atareb, αλλά και από άλλες πόλεις της Συρίας. Οι περισσότεροι μαχητές εντάσσονται στην Ισλαμική Οργάνωση Sultan Murad αλλά και στην Sultan Mohammed Al-Fateh.

Έπειτα από στρατολόγηση νέων Σύρων μισθοφόρων, οι Τούρκοι διοικητές στις στρατιωτικές τουρκικές βάσεις στο Χαλέπι, έδωσαν ένα χρηματικό ποσό ”μισθό” στους επικεφαλής των Συριακών παραστρατιωτικών μονάδων, με σκοπό να  ενημερώσουν και άλλους ομοϊδεάτες τους σχετικά με τον μηνιαίο μισθό που τους προσφέρεται.

Η εξέλιξη αυτή συνδέεται με την στρατηγική της Τουρκίας, σύμφωνα με την οποία μεταφέρονται Σύροι μαχητές από την Συρία στην Λιβύη, με σκοπό να πολεμήσουν στο πλευρό της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας εναντίον του Στρατάρχη Haftar.

Σύμφωνα με το SOHR στην Λιβύη βρίσκονται παραπάνω από 8.250 μισθοφόροι, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων μη Συριακής καταγωγής. Παράλληλα 3.300 λαμβάνουν στρατιωτική εκπαίδευση στα Τουρκικά εδάφη.

Μετάφραση Χωριανόπουλος Άγγελος

πηγή: www.syriahr.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube