Weather Icon
Κίνα , Πακιστάν 29 Μαΐου 2020

Νέες φωτογραφίες του κινεζικού μαχητικού stealth FC-31

Νέες φωτογραφίες του κινεζικού μαχητικού stealth FC-31

Νέες φωτογραφίες του μεσαίου μεγέθους, δικινητηρίου μαχητικού stealth 5ης Γενιάς έκαναν την εμφάνισή τους σε κινεζικά Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Το υπό ανάπτυξη μαχητικό είχε εξαφανιστεί εδώ και χρόνια από το προσκήνιο, αν και φωτογραφίες του έκαναν κατά καιρούς την εμφάνισή τους από ανεπίσημες πηγές. Τέτοιες είναι και οι τελευταίες φωτογραφίες που αλιεύθηκαν από το δίκτυο Sina Weibo το Σάββατο και περισσότερες από άλλον χρήστη στις 18 Μαΐου. Οι εικόνες εμφανίζουν το FC-31 σε πτητική δοκιμή στους ουρανούς της Κίνας.

To νεό που εμφανίζεται στις φωτογραφίες είναι η νέα επίστρωση με ασημί-γκρι βαφή χαμηλής παρατηρησιμότητας, που ενδεχομένως να αποτελεί μέρος των δοκιμών των χαρακτηριστικών stealth του αεροσκάφους.

Ειδικοί στα θέματα κινεζικής αεροπορικής τεχνολογίας δήλωσαν πως οι νέες δοκιμές αποδεικνύουν το ότι το πρόγραμμα ανάπτυξης είναι “ζωντανό” και παρουσιάζει σημεία προόδου.

Ο αναλυτής Fu Qianshao δήλωσε την περασμένη Δευτέρα πως, ενώ δεν είναι σαφές από λίγες φωτογραφίες τί είδους και έκτασης προόδους έχει κάνει το πρόγραμμα FC-31, είναι γεγονός πως έχει εξελιχθεί. Η παρουσία του στον αέρα το αποδεικνύει, συνεχίζει ο κ. Fu, οδηγώντας εξελικτικά στην κατασκευή νέων πρωτοτύπων στο μέλλον.

Αν και αναπτύχθηκε για εξαγωγές, το FC-31 αποτελεί ένα ενδιαφέρον σχέδιο που δεν αποκλείεται να ενταχθεί σε υπηρεσία και με κινεζικές δυνάμεις, όπως σημειώνουν αρκετοί διεθνείς αναλυτές. Εκδόσεις του FC-31 μπορεί να αποτελέσουν το επόμενο κινεζικό μαχητικό αεροπλανοφόρων, τώρα που η Κίνα εντάσσει μαζικά νέα σχέδια τέτοιων πλοίων και έχει ανάγκη να αναπτύξει τη ναυτική της αεροπορία.

Στο μέλλον, το FC-31 μπορεί να εξοπλιστεί με νέους κινητήρες και ηλεκτρονικά αποτελώντας μια ελκυστική επιλογή για πελάτες του εξωτερικού και του εσωτερικού, σε μια αγορά που “διψά” για νέα προηγμένα σχέδια μαχητικών stealth, αναφέρει ο Fu.

To FC-31 είναι ένα μονοθέσιο, δικινητήριο μαχητικό αεροσκάφος πολλαπλού ρόλου που αναπτύσσεται σύμφωνα με τις απαιτήσεις και ανάγκες του πεδίου μάχης του Μέλλοντος. Έχει μήκος ατράκτου 17.3 μέτρα και εκπέτασμα πτερύγων 11.5 μέτρα σύμφωνα με φυλλάδιο στοιχείων που έδωσε το 2018 η βιομηχανία που το αναπτύσσει, η Aviation Industry Corporation of China (AVIC).

www.ptisidiastima,gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube