REAL TIME |

Weather Icon
Λιβύη , Τουρκία 27 Μαΐου 2020

«Να καούν»: Ο Χαφτάρ δηλώνει ότι όντως έχει ρωσικά μαχητικά – Αναφέρει συμμαχία Τουρκίας – Ιταλίας

«Να καούν»: Ο Χαφτάρ δηλώνει ότι όντως έχει ρωσικά μαχητικά – Αναφέρει συμμαχία Τουρκίας – Ιταλίας

Με δύο μηνύματά του στο Twitter, λογαριασμός προσκείμενος στον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ επιβεβαίωσε τις αναφορές του αρχηγείου των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Αφρική (US AFRICOM), ότι η Μόσχα απέστειλε αξιόμαχα μαχητικά Mig29 και Sukhoi 24 στη Λιβύη για να βοηθήσουν το στρατό του Χαφτάρ (LNA) στον πόλεμο με το στρατό του Σάρατζ (GNA).

Στο πρώτο tweet απεικονίζεται ένα Mig29 με μόνο δυο λέξεις: let it burn («να καούν» σε ελεύθερη μετάφραση) που δείχνουν τις διαθέσεις του Χαφτάρ έναντι του Φαγέζ αλ Σάρατζ της κυβέρνησης της Τρίπολης και των μισθοφόρων του Ταγίπ Ερντογάν. 

Το δεύτερο tweet παραθέτει την ανακοίνωση της US AFRICOM για τα ρωσικά μαχητικά και αναφέρει: «η εμπλοκή της Τουρκίας στέλνοντας τρομοκράτες στη Λιβύη πρέπει να αναγκάσει εμάς και τις χώρες που πραγματικά καταπολεμούν την τρομοκρατία να αντιδράσουν μεταξύ της σιωπής της διεθνούς κοινότητας, όπως βλέπουμε με σαφείς αποδείξεις ότι το Ισλαμικό Κράτος και η Αλ Κάιντα αγωνίζονται για το τελειωμένο GNA». 

Σημειώνεται ότι ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ είζχε, Τρίτη, στον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης Ακίλα Σάλεχ Ίσα και σύμμαχο του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ που ελέγχει το ανατολικό τμήμα της Λιβύης, ότι η Μόσχα τάσσεται υπέρ της άμεσης κατάπαυσης του πυρός και του πολιτικού διαλόγου με στόχο τον σχηματισμό ενιαίων οργάνων εξουσίας στην χώρα.

Ο LNA υποστηρίζει ακόμα ότι απελευθέρωσε τη στρατηγικής σημασίας περιοχή Al Hera και Al Hira από «τους Τούρκους τρομοκράτες του GNA, βόρεια της πόλης Γκάιραν και έκοψε την γραμμή εφοδιασμού του GNA μεταξύ Τρίπολης και Γκάιραν. «Ακολούθησε έντονη αεροπορική επίθεση σε συγκεντρωμένες δυνάμεις του GNA στο Γκάιραν» σημειώνεται. 

Σημειώνεται ότι ο Χαφτάρ βάλλει και κατά της Ιταλίας, παραθέτοντας δορυφορικούς χάρτες σύμφωνα με τους οποίους ιταλικά πλοία, μαζί με τα τουρκικά, ενισχύουν την κυβέρνηση της Τρίπολης. «Η παλιά κατοχή έχει επιστρέψει Ιταλία και Τουρκία τώρα υποστηρίζουν τρομοκράτες της Αλ Κάιντα και του Ισλαμικού Κράτους, αλλά οι Λίβυοι θα πολεμήσουν για άλλη μια φορά όπως κάποτε οι πατέρες τους» αναφέρεται. 

Πηγή: skai.gr

 

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube