Weather Icon

Να ετοιμαζόμαστε- Η Τουρκία θα κινηθεί εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας: Σταύρος Καλεντερίδης στον FOCUS FM-ΗΧΗΤΙΚΟ

Να ετοιμαζόμαστε- Η Τουρκία θα κινηθεί εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας: Σταύρος Καλεντερίδης στον FOCUS FM-ΗΧΗΤΙΚΟ

Εν μέσω πίεσης από την αντιπολίτευση, οικονομικής κατάρρευσης και κορωνοϊού, η Τουρκία είναι σίγουρο, ότι θα αναζητήσει μία «γεωπολιτική νίκη» στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, εκτίμησε σε συνέντευξή του στον FOCUS FM 103.6, ο διεθνολόγος και αναλυτής, Σταύρος Καλεντερίδης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την επικαιρότητα» με τη Δέσποινα Μποτίτση και το Γιάννη Πηλίδη, ο κ.Καλεντερίδης ανάφερε χαρακτηριστικά, ότι «θα το δούμε σύντομα, την Τουρκία να κινείται εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Μας προετοιμάζει καιρό και εμάς και τον ΟΗΕ, είναι το επόμενο βήμα, πρέπει να το περιμένουμε. Οι έρευνες είναι αυτό, που θα κάνει για να δημιουργήσει τετελεσμένα», ενώ πρόσθεσε, ότι «η Τουρκία δεν μπορεί να κλιμακώσει στην Κύπρο, γιατί δεν έχει τις τεχνικές δυνατότητες».

Η παρενόχληση στο ελικόπτερο Παναγιωτόπουλου έχει σχέση με τη «συνδιαχείριση» του Αιγαίου

Ο κ.Καλεντερίδης υπογράμμισε, ότι όχι μόνο «οι υπερπτήσεις έχουν ξεπεράσει κάθε όριο και ρεκόρ τουρκικής αυθαιρεσίας», αλλά και ότι η παρενόχληση στο ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε ο Έλληνας υπουργός Άμυνας, «δίνει σαφή μηνύματα, ότι η Τουρκία δε θα δεχθεί καμία ελληνική θέση στο Αιγαίο και θα δημιουργήσει τετελεσμένα με κάθε δυνατό τρόπο».

«Η παρενόχληση έγινε πάνω από τις Οινούσες, την Παναγιά και το Φαρμακονήσιε, που επιθυμεί η Τουρκία τα να συμπεριλάβει στη συνδιαχείριση του Αιγαίου. Η ελληνική κυβέρνηση φέρεται να υποστηρίζει το σενάριο συνδιαχείρισης μέσω της Χάγης και η Τουρκία θέλει να βάλει στο τραπέζι αυτά τα νησιά. Πρέπει να το παρακολουθούμε αυτό, σε σχέση με τα σενάρια συνδιαχείρισης», επεσήμανε ο κ.Καλεντερίδης.

«Δάκτυλοι» της Τουρκίας μέσα στην Ε.Ε.

Με αφορμή την αποχώρηση της Μάλτας από την επιχείρηση «Ειρήνη» της Ε.Ε. για την τήρηση του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη, ο κ.Καλεντερίδης τόνισε, ότι «Πρέπει εξετάσουμε κατά πόσο επηρέασε η Τουρκία την απόφαση ενός ευρωπαϊκού κράτους, όπως είναι η Μάλτα, να απομακρυνθεί από την αποστολή αυτή και να παγώσει και τη χρηματοδότηση στην Ε.Ε. διότι, η οικογένεια του Ερντογάν, όλες οι ναυτιλιακές επιχειρήσεις του, έχουν βάσεις στη Μάλτα». Συμπλήρωσε ακόμη, ότι «πρέπει να κάνουμε μία ειλικρινή κουβέντα για τους συμμάχους μας εντός ΕΕ. Βλέπουμε, ότι η Τουρκία εξαγοράζει κυβερνήσεις, τώρα εξαγοράζει και χώρες. Υπάρχουν στρατηγικοί σύμμαχοι της Τουρκίας εντός της Ε.Ε., όπως και η Ουγγαρία, που υποστηρίζει κάθε τουρκική παραβατικότητα. Είναι χώρες, που λειτουργούν σαν «δάκτυλος» της Τουρκίας στην ΕΕ», τόνισε ο κ.Καλεντερίδης.

Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου στην Κρήτη

Απαντώντας για τη μεταφορά παράνομων μεταναστών στην Κρήτη, αλλά και τις μηδενικές ροές το τελευταίο διάστημα το Αιγαίο, ο κ.Καλεντερίδης μίλησε για «Πύρρειο νίκη» και πρόσθεσε, ότι «η κυβέρνηση έχει ανοίξει μόνη της το μέτωπο της Σούδας. Χωρίς να έχει εξαρθρωθεί το απάνθρωπο δίκτυο διακινητών δημιούργησε μία βάση μεταναστών εκεί και απηύθυνε έτσι κάλεσμα στους διακινητές να στέλνουν μετανάστες στην Κρήτη. Το «Σχέδιο ειρήνη» στα ελληνικά νησιά άνοιξε τον ασκό του Αιόλου», κατέληξε ο κ.Καλεντερίδης.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ.Στ.Καλεντερίδη στον FOCUS FM 103.6, εδώ:

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube