REAL TIME |

Weather Icon

Ν. Μηταράκης: Πρέπει να επιστραφούν 11.000 άτομα στην Τουρκία

Ν. Μηταράκης: Πρέπει να επιστραφούν 11.000 άτομα στην Τουρκία

Μετά τη λήξη των περιορισμών λόγω κορονοϊου, οι επιστροφές μεταναστών θα αρχίσουν εκ νέου, τόνισε ο κ. Μηταράκης, σημειώνοντας πως πρέπει να επιστραφούν 11.000 άτομα στην Τουρκία.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου τόνισε ότι με βάση το νέο νόμο μπορούν να κρατούνται όσοι θεωρούνται ύποπτοι φυγής. Στην Ελλάδα, όπως είπε ο κ. Μηταράκης, βρίσκονται 100.000 αιτούντες άσυλο, εκ των οποίων οι 34.000 διαμένουν σε 5 δομές στα νησιά.

Λόγω της πανδημίας γίνονται λελογισμένες μετακινήσεις ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες σε ξενοδοχεία στην ηπειρωτική Ελλάδα, ανέφερε ο κ. Μηταράκης.

Πρόσθεσε, μάλιστα, πως αυτή τη στιγμή βρίσκονται 7.000 άτομα που ανήκουν κυρίως σε ευπαθείς ομάδες σε 60 ξενοδοχεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα που χρηματοδοτεί η ΕΕ μέσω του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

Ο υπουργός εκτίμησε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί η εξέταση των αιτήσεων ασύλου των συγκεκριμένων ανθρώπων, οπότε δεν θα χρειάζεται να φιλοξενούνται πλέον στα ξενοδοχεία.

Πηγή: liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube