Weather Icon

Ν. Κεραμέως για εξ αποστάσεως εκπαίδευση: Δεν κάνουμε βήμα πίσω

Ν. Κεραμέως για εξ αποστάσεως εκπαίδευση: Δεν κάνουμε βήμα πίσω

 

Ούτε βήμα πίσω δεν προτίθεται να κάνει η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως σχετικά με τη παρακολούθηση μέσω ηλεκτρονικών μέσων του μαθήματος. «Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα μας δικαίωσε. Είπε ότι η διαδικασία είναι νόμιμη. Είπε ότι υπήρξε διαβούλευση και ότι ενσωματώθηκαν παρατηρήσεις. Δεν κάνουμε βήμα πίσω. Δεν θα αφήσουμε συνδικαλιστικά και μικροπολιτικά συμφέροντα να κρατήσουν την Ελλάδα πίσω. Καμία έκπτωση στην προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος», τόνισε η Υπουργός Παιδείας απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Χαράς Κεφαλίδου.

Η κυρία Κεραμέως επέμεινε, λέγοντας ότι είναι αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας να μεριμνήσει για πρόσβαση αυτών των μαθητών (σ.σ. που δεν είναι στην αίθουσα για λόγους προάσπισης της δημόσιας Υγείας) στην εκπαιδευτική διαδικασία. «Δύο μέρες τώρα βλέπουμε δίκη προθέσεων και εκστρατεία παραπληροφόρησης. Μετά τη χθεσινή ανακοίνωση κάποιοι σε απόγνωση ψάχνουν νέες άμυνες και λένε ότι υποχωρούμε. Ούτε βήμα πίσω. Προχωράμε όπως ακριβώς ξεκινήσαμε για την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος», σημείωσε παράλληλα η Υπουργός Παιδείας. 

Την ίδια ώρα ξεκαθάρισε ότι η ανακοίνωση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων τονίζει αφενός ότι είναι νόμιμος ο σκοπός επεξεργασίας της συγκεκριμένης ταυτόχρονης διαδικασίας με φυσική παρουσία και για άλλους μαθητές από απόσταση και αφετέρου είχαμε διαβουλευτεί με την Αρχή και στην σχετική τροπολογία ενσωματώθηκαν οι παρατηρήσεις. «Κάποιοι σε απόγνωση ψάχνουν νέες άμυνες και λένε πως δήθεν κάναμε πίσω», κατέληξε η κυρία Κεραμέως.

LIBERAL

 

 

Εδώ αξιολόγηση  όλων των σχολείων της Αγγλίας 

 

https://www.compare-school-performance.service.gov.uk/

 

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube