REAL TIME |

Weather Icon

Μειώνεται επιτέλους το ύψος των κτιρίων γύρω από την Ακρόπολη

Μειώνεται επιτέλους το ύψος των κτιρίων γύρω από την Ακρόπολη

Μειώνονται επιτέλους τα ύψη των κτιρίων γύρω από την Ακρόπολη, μετά τη σχετική εισήγηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος στο Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων.

Το επιτρεπόμενο ύψος, σύμφωνα με την εισήγηση του αρμόδιου υπουργείου, προτείνεται να μειωθεί στα 21 μέτρα, δηλαδή κατά τρεις ορόφους ή και περισσότερο, με εξαίρεση μια ζώνη κατά μήκος της λεωφόρου Συγγρού, στην οποία το επιτρεπόμενο ύψος πάλι μειώνεται στα 27 μέτρα. Με τη σημερινή νομοθεσία, σημειωτέον, τα ύψη των κτιρίων μπορούν να φτάσουν μέχρι τα 32 ή και περισσότερα μέτρα.

Στόχος του υπουργείου Περιβάλλοντος είναι μέχρι και τα μέσα Ιουλίου να έχει εκδοθεί το απαιτούμενο Προεδρικό Διάταγμα. Το νέο ύψος διευκρινίζεται ότι θα ισχύει για τις νέες οικοδομικές άδειες και δεν θα αφορά αναδρομικά τα νομίμως υφιστάμενα κτίρια.

Η απόφαση, επίσης, φαίνεται ότι υπερκαλύπτει το σκεπτικό των αποφάσεων του ΣτΕ για το θέμα. Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, το Προεδρικό Διάταγμα είναι το πρώτο βήμα για την προστασία της Ακρόπολης. Θα επακολουθήσει επανεξέταση του συνολικού καθεστώτος δόμησης και χρήσεων γης, όχι μόνο στην περιοχή αυτή, αλλά στο σύνολο του Δήμου Αθηναίων, με την εκπόνηση τοπικού πολεοδομικού σχεδίου, που θα αρχίσει πολύ σύντομα.

Σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή, η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, η οποία αγωνίζεται εδώ και πολλά χρόνια για την προστασία του περιβάλλοντος χώρου της Ακρόπολης, χαρακτηρίζει τη μέρα ιστορική για την Αθήνα.

Πηγή: breaknews

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube