REAL TIME |

Weather Icon
ΗΠΑ , Ιράν 18 Μαΐου 2020

Μήνυμα Ιράν σε ΗΠΑ: Να αποχωρήσετε άμεσα από τα εδάφη του Ιράκ και της Συρίας

Μήνυμα Ιράν σε ΗΠΑ: Να αποχωρήσετε άμεσα από τα εδάφη του Ιράκ και της Συρίας

Τεχεράνη 17 Μαΐου -Ο Ηγέτης της Ισλαμικής Επανάστασης Ayatollah Seyyed Ali Khamenei δήλωσε πως τα Αμερικανικά Στρατεύματα δεν μπορούν να συνεχίσουν να βρίσκονται εντός των περιοχών της Συρίας και του Ιράκ.

”Στις μέρες μας, η αμερικανική κοινωνία και το πολιτικό της σύστημα δεν είναι απλώς μη ελκυστικό, αλλά κατά μία έννοια είναι και άκρως μισητό σε ένα μεγάλο μέρος του κόσμου. Η μακροχρόνια παρουσία των ΗΠΑ στα εδάφη της Μέσης Ανατολής έχει κάνει το πολιτικό της σύστημα μισητό σε όλον τον κόσμο. Οι συνεχόμενες ένοπλες συγκρούσεις, η χρηματική υποστήριξη σε  κυβερνήσεις μοναρχών, αλλά και η σύσταση τρομοκρατικών οργανώσεων έχουν οδηγήσει σε αυτό τ αποτέλεσμα”.

Ο Ayatollah Khamenei συνέχισε λέγοντας πως,ακόμα και ηγέτες συμμαχικών κρατών με τις ΗΠΑ εκφράζουν την δυσπιστία τους αλλά και το μίσος τους προς αυτές. Η καύση της αμερικανικής σημαίας από πολίτες ξένων χωρών, αλλά και από πολίτες των ίδιων των Ηνωμένων Πολιτειών επαληθεύουν τα λεγόμενα του Ιρανού ηγέτη.

Ανέφερε πως οι εχθροπραξίες εις βάρος του Αφγανιστάν, του Ιράκ και της Συρίας έχουν δημιουργήσει μία πολύ άσχημη διεθνή εικόνα για τις ΗΠΑ.

”Οι Αμερικανοί έχουν εκφράσει ξεκάθαρα πως ανέπτυξαν τα στρατεύματά τους στην Συρία επειδή υπάρχουν εδάφη γεμάτα σε πετρέλαιο. Προφανώς και θα συνεχίσουν να σταθμεύουν και στο Ιράκ και στην Συρία, παρ’αυτά πρέπει να εκδιωχθούν από εκεί άμεσα με κάθε τρόπο χωρίς καμία αμφιβολία”.

Η ομιλία πραγματοποιήθηκε την  Κυριακή 18/5, μεταξύ του ίδιου και εκπροσώπων φοιτητικών και πανεπιστημιακών συλλόγων, πολιτιστικών ομάδων, πολιτικών κέντρων και μελών του στρατού. 

Αυτή η συνάντηση λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο κατά την διάρκεια του μήνα του Ραμαζανίου. Φέτος, σύμφωνα με τα κελεύσματα της Επιτροπής Αντιμετώπισης του Κορωνοϊού, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μέσω βιντεοδιάσκεψης από απόσταση.

Μετάφραση Χωριανόπουλος Άγγελος

πηγή: en.mehrnews.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube